Αθήνα Καιρός

Διπλασιάστηκαν οι αιώνιοι φοιτητές στα πανεπιστήμια

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Διπλασιάστηκαν οι αιώνιοι φοιτητές στα πανεπιστήμια

Απογοητευτικά είναι τα συμπεράσματα μελέτης για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια, που διεξήγαγε το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να χαράξει την στρατηγική του για την επόμενη τετραετία.

Όπως φαίνεται, τα τελευταία δώδεκα χρόνια διπλασιάστηκαν οι αιώνιοι φοιτητές, ένας στους δέκα από όσους κατορθώνουν να πάρουν πτυχίο μεταναστεύει, ενώ η σύνδεση της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Βάση των στοιχείων που καταγράφηκαν το 2003 υπήρχαν 163.037 αιώνιοι φοιτητές, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός το 2014 ήταν 328.742. Μάλιστα, το πρόβλημα με τους αιώνιους φοιτητές φαίνεται να υπάρχει πριν την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να αναιρέσει την διάταξη διαγραφής φοιτητών που είχαν θεσπίσει προηγούμενες κυβερνήσεις.

Για την κατάσταση αυτή, όπως σημειώνεται, σημαντικό ρόλο παίζει η οικονομική κατάσταση, τα προβλήματα διαχείρισης των πανεπιστημίων, η δομή και η ποιότητα διδασκαλίας αλλά και οι ιδιαίτερες συνθήκες κάθε ιδρύματος, όπως για παράδειγμα η απόσταση.

Οι νέοι φοιτητές δηλαδή αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής τους, καθώς οι απαιτήσεις είναι πολύ περισσότερες από εκείνες του λυκείου, ενώ μπορεί να καλούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα που δεν έχουν προηγουμένως διδαχθεί επαρκώς.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]