Διεκόπη η δίκη για τη Siemens

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Διεκόπη η δίκη για τη Siemens

Με διαδικαστικά θέματα ξεκίνησε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τo σκάνδαλο της Siemens. Μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα, ο πρόεδρος εκφώνησε την υπόθεση, η οποία αφορά στη σύμβαση που υπογράφηκε το 1997 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν αρκετοί από τους 64 κατηγορούμενους, όπως ο πρώην πολιτικός Θόδωρος Τσουκάτος, το πρώην στέλεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Νίκος Μανασής, οι επιχειρηματίες Ιωάννης Λέτσας και Βασίλης Τυρογαλάς και άλλοι.

Στη δίκη δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής ο ΟΤΕ ως ανώνυμη εταιρεία και το Δημόσιο. Επίσης, παράσταση πολιτικής αγωγής δηλώθηκε από το υπό σύσταση σωματείο «Ένωση Προσώπων Πολιτών Δικαιοσύνη για Όλους», που εκπροσωπείται από την επικεφαλής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και επιπλέον από έναν πολίτη-μέλος του ΔΣΑ.
Η δίκη διακόπηκε για τις 6 Μαρτίου, καθώς μέλος του δικαστηρίου έκανε δήλωση αποχής λόγω προσωπικού κωλύματος. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, υπάρχει «αδυναμία του δικαστηρίου» να συγκροτηθεί εντός της ημέρας -μετά το κώλυμα του μέλους- και ως εκ τούτου θα επανέλθει στην επόμενη δικάσιμο.

Ακόμη, ανέφερε ότι οι επόμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου θα είναι στις 15, 17 και 29 Μαρτίου στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version