Αθήνα Καιρός

Στο κυνήγι του κλεμμένου Πικάσο: Νέα στοιχεία για την κλοπή του «αιώνα»

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Στο κυνήγι του κλεμμένου Πικάσο: Νέα στοιχεία για την κλοπή του «αιώνα»

Σε ένα λευκό καμβά ο Πάμπλο Πικάσο αποτυπώνει τη μούσα του, με πράσινες αλλά και γαλάζιες αποχρώσεις.

Εφτά και πλέον δεκαετίες μετά τη δημιουργία του, το 2012, αυτό το ανεκτίμητης αξία, έργο τέχνης κάνει φτερά από την Εθνική Πινακοθήκη και η κλοπή του αιώνα, όπως χαρακτηρίστηκε τότε, παραμένει μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστη.

Ενόψει της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και των εορτασμών που ετοιμάζονται, οι έρευνες εντείνονται από τις Αρχές προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν τον πίνακα και να τον επιστρέψουν πίσω στην Εθνική Πινακοθήκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στην κλοπή του πίνακα εμπλέκονται πέντε Έλληνες, οι οποίοι διαμένουν στην Κέρκυρα, σε νησί του Αργοσαρωνικού και σε διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου.

Στην έρευνα, φαίνεται να εμπλέκεται και το όνομα ενός γνωστού ιδιώτη ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.

Από τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στην Πινακοθήκη, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως διαρρήκτες Αλβανικής και Ρουμανικής υπηκοότητας εμπλέκονται στην υπόθεση και μάλιστα καθοδηγούνταν από Έλληνες νονούς της νύχτας.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι οι ληστές δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν τον πίνακα, με τις ελληνικές Αρχές τώρα να προσπαθούν έναντι χρηματικής προσφοράς να φέρουν και πάλι τον πίνακα του Πικάσο πίσω στην Εθνική Πινακοθήκη.

Ειδήσεις 

Κορωνοϊός 12/02: 1.410 νέα κρούσματα, 293 διασωληνωμένοι και 21 νεκροί

Κορωνοϊός: Έρχεται στην Ελλάδα το ισραηλινό φάρμακο – Επικοινωνία Τσιόδρα με Αρμπέρ για την έναρξη κλινικών δοκιμών

Κορωνοϊός και μάσκες: Ποιες να αγοράζουμε και πώς πρέπει να τις φοράμε

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]