Απόφαση για λήψη έκτακτων μέτρων

Κόκκινος συναγερμός και στην Ελλάδα μετά το χτύπημα στο Βερολίνο

21/12/16 • 11:54 | UPD 21/12/16 • 12:12

Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και στην Ελλάδα μετά τo τρομοκρατικό χτύπημα στο Βερολίνο 

Ενισχύεται η αστυνόμευση σε εμπορικά κέντρα, ενώ θα υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος αλλά και σε σταθμούς λεωφορείων, μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας διαβεβαίωσε χθες ότι δεν υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις για τρομοκρατική ενέργεια στην χώρα, ωστόσο είπε πως υπάρχει στενή συνεργασία με τις άλλες ευρωπαϊκές αστυνομίες και ότι θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο των γιορτών.

Τι ισχύει στις άλλες χώρες

Ανάλογα μέτρα έχουν παρθεί σε όλη την Ευρώπη. Η Γαλλία θα αυξήσει τα μέτρα ασφάλειας σε χριστουγεννιάτικες αγορές σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. «Η γαλλο-γερμανική συνεργασία θα συνεχίσει χωρίς διακοπή ώστε οι δημοκρατίες να νικήσουν στον πόλεμο εναντίον αυτών που θέλουν να πλήξουν τις αξίες και τις ελευθερίες μας.΅Όλες οι δυνάμεις ασφάλειας θα μείνουν στο ύψιστο σημείο επαγρύπνησης. Η ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες αγορές θα ενισχυθεί με άμεση εφαρμογή».

Στην Αγγλία η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί τα σχέδιά της για την προστασία δημόσιων εκδηλώσεων κατά την εορταστική περίοδο μετά τη δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα και την πτώση ενός φορτηγού πάνω στον κόσμο σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο.

«Σε τακτική βάση, ως προληπτικό μέτρο, αναθεωρούμε τα σχέδιά μας μετά τις επιθέσεις στο εξωτερικό και το κάνουμε αυτή τη στιγμή έπειτα από τα τρομερά συμβάντα στο Βερολίνο και στην Άγκυρα χθες βράδυ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.

Ενισχύονται και στην Ιταλία τα αντιτρομοκρατικά μέτρα. Η επιτροπή αντιτρομοκρατικής στρατηγικής ανάλυσης θα συνεδριάσει στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ η επιφυλακή στην χώρα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Σε αυξημένη ετοιμότητα συναγερμού έως τις 9 Ιανουαρίου τίθενται και οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αυστρία, ανακοίνωσε το μεσημέρι στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα, τονίζοντας ταυτόχρονα πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για συγκεκριμένους κινδύνους, όπως επίσης δεν υπάρχει λόγος για να αποφεύγεται η επίσκεψη σε δημόσιες χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Φόβος σε όλη την Ευρώπη για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις

Πανικός στην Γερμανία: «Ο μακελάρης του Βερολίνου κυκλοφορεί ελεύθερος»

Copy link
Powered by Social Snap