Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός εντοπίστηκε γνωστός ποινικολόγος στο κέντρο της Αθήνας

Νεκρό βρέφος από την κακοκαιρία στην Εύβοια – Στους τρεις οι νεκροί

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
9 λεπτά
Νεκρό βρέφος από την κακοκαιρία στην Εύβοια – Στους τρεις οι νεκροί

Σοκ προκαλεί η είδηση πως από την μεγάλη κακοκαιρία που έπληξε την Εύβοια υπάρχει και ένα νεκρό βρέφος οχτώ μηνών.

Τρεις είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες στην Εύβοια, μεταξύ αυτών και ένα βρέφος 8 μηνών, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του δημάρχου Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά που μίλησε στον ΣΚΑΪ. Τη ζωή τους έχασαν και δύο 85χρονοι, μια γυναίκα κι ένας άνδρας, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ιδιαίτερα στα Ψαχνά και στα Πολιτικά το μεγαλύτερο μέρος των σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται, μέσα από νερά και λάσπες, ενώ μετά τις 8 το πρωί άρχισε σιγά-σιγά να πέφτει η ένταση της βροχής και το κύμα μετακινήθηκε περισσότερο νότια.

Στα Πολιτικά και στα Ψαχνά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή όπως τα χωριά Στενή, Πούρνος, Καμπιά κ.ά. έχουν υπάρξει τεράστιες ζημιές και σε σπίτια και σε υποδομές αλλά και στο οδικό δίκτυο. Το μόνο θετικό σημάδι είναι ότι έχει σταματήσει βροχή.

Ήδη χωματουργικά μηχανήματα εργάζονται στο κεντρικό δρόμο προς τα Πολιτικά για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Με ελικόπτερα

Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο νότια της Χαλκίδας εκεί όπου οι πυροσβέστες αδυνατούν να φτάσουν στα σπίτια γιατί οι δρόμοι είναι κομμένοι και ζήτησαν ενισχύσεις από ελικόπτερο ώστε να ξεκινήσουν απεγκλωβισμοί ανθρώπων από τις ταράτσες των σπιτιών.

https://www.facebook.com/sintosn/videos/10217882998002116/?sorting_setting=CHRONOLOGICAL

Όπως έγινε γνωστό, διατέθηκε ελικόπτερο και σε λίγο θα βρίσκεται εκεί έτσι ώστε να βοηθήσει, ιδιαίτερα στο Μπούρτζι και το Λευκαντί, καθώς έχει καταστραφεί το οδικό δίκτυο και τα νερά δεν επιτρέπουν την κίνηση κανενός αυτοκινήτου.

https://www.facebook.com/AdventureEvia/videos/326412641734767/?__tn__=kCH-R&eid=ARCQz52eqgwY-3neAf9vOghKbc-_yn5sQuZ18tGhxWNnbKRTtI-GBAbZqaQfsqEUa4StqG9T4BtjXX0z&hc_ref=ARQKr1PC7i4wij9ilxEhLehkrYKF-cxDjstpvDR_7Za8yRWX1gL7KObqed6Ri4LahXU&fref=tag&__xts__[0]=68.ARAfSV442IlMx00GMFXJwARcSWNw8weUrIAtjWnKnbv4W_p6vdSBxXM4PjBlyEymW6A9zGlO5lFewhuFgMI67lHEysw95gS_qHi5-xywMF2R88RB1XpqAji0s65DEbv4_yq9EY_ITb0IM50mRJBNmxZdg2ZjVGOSEeN7UYKjh_eDLNQsA2UC8dPxSnk5JRbR59C4xeGr9tMGohRPttTFW_70oDUHSK3n-br-F5CrFx0rLQsbGf954pqiCLeaGc3oOBb2PgllOpDknuh3kxDHk939rvVhV_y0G6oHW-cpPRzV_FT0VWm46V95zPX5467mEOSDoC-HIbd-lahI_r2SfYqWqm0ZNG_U-uATXIP5lbLEv53GRVEDH8FB7NbZVmmpZW0

Τα μονά οχήματα που έχουν μπει στην περιοχή είναι χωματουργικά οχήματα που έχει διαθέσει η Περιφέρεια, ενώ συνεχίζεται η βροχόπτωση με συνέπεια να μην υπάρχει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών δεν είναι δυνατόν να προσεγγίσουν τα Πυροσβεστικά οχήματα.

https://www.facebook.com/AdventureEvia/videos/218780139507617/?__tn__=kCH-R&eid=ARCQz52eqgwY-3neAf9vOghKbc-_yn5sQuZ18tGhxWNnbKRTtI-GBAbZqaQfsqEUa4StqG9T4BtjXX0z&hc_ref=ARQKr1PC7i4wij9ilxEhLehkrYKF-cxDjstpvDR_7Za8yRWX1gL7KObqed6Ri4LahXU&fref=tag&__xts__[0]=68.ARAfSV442IlMx00GMFXJwARcSWNw8weUrIAtjWnKnbv4W_p6vdSBxXM4PjBlyEymW6A9zGlO5lFewhuFgMI67lHEysw95gS_qHi5-xywMF2R88RB1XpqAji0s65DEbv4_yq9EY_ITb0IM50mRJBNmxZdg2ZjVGOSEeN7UYKjh_eDLNQsA2UC8dPxSnk5JRbR59C4xeGr9tMGohRPttTFW_70oDUHSK3n-br-F5CrFx0rLQsbGf954pqiCLeaGc3oOBb2PgllOpDknuh3kxDHk939rvVhV_y0G6oHW-cpPRzV_FT0VWm46V95zPX5467mEOSDoC-HIbd-lahI_r2SfYqWqm0ZNG_U-uATXIP5lbLEv53GRVEDH8FB7NbZVmmpZW0

Συνολικά το κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχτεί πάνω από 150 κλήσεις για απεγκλωβίσεις ατόμων και συνεχίζει να λαμβάνει, παρά το γεγονός ότι έχει σταματήσει η βροχή.

https://www.facebook.com/AdventureEvia/videos/326006238779871/?__tn__=kCH-R&eid=ARCQz52eqgwY-3neAf9vOghKbc-_yn5sQuZ18tGhxWNnbKRTtI-GBAbZqaQfsqEUa4StqG9T4BtjXX0z&hc_ref=ARQKr1PC7i4wij9ilxEhLehkrYKF-cxDjstpvDR_7Za8yRWX1gL7KObqed6Ri4LahXU&fref=tag&__xts__[0]=68.ARAfSV442IlMx00GMFXJwARcSWNw8weUrIAtjWnKnbv4W_p6vdSBxXM4PjBlyEymW6A9zGlO5lFewhuFgMI67lHEysw95gS_qHi5-xywMF2R88RB1XpqAji0s65DEbv4_yq9EY_ITb0IM50mRJBNmxZdg2ZjVGOSEeN7UYKjh_eDLNQsA2UC8dPxSnk5JRbR59C4xeGr9tMGohRPttTFW_70oDUHSK3n-br-F5CrFx0rLQsbGf954pqiCLeaGc3oOBb2PgllOpDknuh3kxDHk939rvVhV_y0G6oHW-cpPRzV_FT0VWm46V95zPX5467mEOSDoC-HIbd-lahI_r2SfYqWqm0ZNG_U-uATXIP5lbLEv53GRVEDH8FB7NbZVmmpZW0

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η καταστροφή οφείλεται στην υπερχείλιση των χειμάρρων Μασσαπίθου στα Ψαχνά, του ρέματος των Πολιτικών και του Λίλα στο Λευκαντί που μετέτρεψαν την περιοχή σε λίμνη βυθίζοντας τα πάντα στο νερό.

https://www.facebook.com/betty.elsa/videos/10217205102870811/UzpfSTEwOTg0ODA0NTQ6Vks6ODIyMzA2NDQ4Mjk5OTk2/?comment_id=822329491631025&notif_id=1596955708089067&notif_t=group_comment_follow

Οι πυροσβέστες εκτός των άλλων ειδοποιήθηκαν να απεγκλωβίσουν περίπου 30 άτομα από μια κατασκήνωση που είχαν καταφύγει πάνω σε μια πλατφόρμα, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς δεν κινδύνευσαν.

Σε πολλά σημεία χρειάστηκε να επέμβουν γερανοί προκειμένου να απομακρύνουν αυτοκίνητα, ακόμα και όχημα της αστυνομίας που παρασύρθηκε στην προσπάθεια να απομακρύνουν οι αστυνομικοί ένα κάτοικο της περιοχής.

Για την αντιμετώπιση των περιστατικών έχουν κινητοποιηθεί 72 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα με ειδικό εξοπλισμό, 26 οχήματα, ειδικά οχήματα καθώς και 3 διασωστικές λέμβοι από την 1η, 7η και 8η ΕΜΑΚ. Επίσης, προληπτικά έχουν κινητοποιηθεί εναέριοι διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ με 1 ελικόπτερο.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

YouTube thumbnail

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

YouTube thumbnail

Στα Πολιτικά έχουν δημιουργηθεί «ποτάμια» που ξεπερνούν και το 1m σε ύψος που κατευθύνονται προς την παραλία. Ακόμη και τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής αδυνατούν να περάσουν σε διάφορα σημεία με συνέπεια οι εκκλήσεις από τους πολίτες που γίνονται για απεγκλωβισμό είτε από Ι.Χ. είτε από κατοικημένες περιοχές είτε από ένα camping της περιοχής να μην μπορούν να τους προσεγγίσουν.

YouTube thumbnail

Μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς και των Δήμων βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή και προσπαθούν να αποκαταστήσουν προσβάσεις, όμως ο όγκος του νερού είναι τεράστιος με συνέπεια οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις να μηδενίζονται μέσα σε λίγα λεπτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών και των παραθεριστών στη συγκεκριμένη περιοχή κυριολεκτικά διανυκτέρευσαν στο δρόμο, ενώ δεν έχει κοπάσει η κακοκαιρία και η «Θάλεια» απειλεί ακόμη την περιοχή.

Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]