Αθήνα Καιρός

Δέκα Τούρκοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ρόδο

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Δέκα Τούρκοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ρόδο

Δέκα άτομα τουρκικής καταγωγής (2 άνδρες και 2 γυναίκες που συνόδευαν 6 παιδιά), συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Ρόδο για παράνομη είσοδο στη χώρα με σκάφος, από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Στους αστυνομικούς που τους συνέλαβαν δήλωσαν ότι αιτούνται πολιτικό άσυλο, διότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα.

Σύμφωνα με την «dimokratiki.gr», υπήρχαν πληροφορίες ότι πρόκειται για Σύρους μετανάστες πλην όμως μετά τη σύλληψή τους διαπιστώθηκε ότι όλοι έφεραν τουρκικά διαβατήρια και μάλιστα δύο εξ’ αυτών είχαν και βίζα για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι ενήλικες δήλωσαν προφορικά στους αστυνομικούς ότι επιθυμούν να τους χορηγηθεί άσυλο, υποστηρίζοντας ότι διώκονται από την κυβέρνηση Ερντογάν για τα πολιτικά τους φρονήματα, ενώ έκαναν γνωστό ότι στις προθέσεις τους είναι να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου έχουν σχηματίσει σε βάρος τους δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ θα κινηθεί η διαδικασία αποχής από την δίωξή τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχει ήδη ενημερωθεί η Υπάτη Αρμοστεία Προσφύγων, ενώ άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες καταγραφής των αιτημάτων τους για άσυλο.

Σημειώνεται ότι περίπου για ένα μήνα παραμένουν κρατούμενοι στη Ρόδο ακόμη τρεις Τούρκοι οι οποίοι ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην πατρίδα τους.

Όπως είχε αποκαλύψει η «δημοκρατική», πρόκειται για δύο καθηγητές και έναν πολιτικό μηχανικό, ο οποίος εργαζόταν στο δημόσιο.

Όλοι τους, όπως ισχυρίζονται, συνδέονται με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν και φοβούνται ότι θα αντιμετωπίσουν διώξεις στην Τουρκία.

Οι συνεντεύξεις τους για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου έχουν οριστεί για τις 21/9, 27/9 και 3/10.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]