Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα των εκπαιδευτικών

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα των εκπαιδευτικών

Συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας.

Χιλιάδες ήταν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, να προσέλθουν στη συγκέντρωση και την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

Με δηλωμένη την πρόθεση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν μετά τις 13:00 από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, ήταν παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Στο σημείο προκλήθηκε παρατεταμένη ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα εκπαιδευτικός τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ένταση είχε σημειωθεί και νωρίτερα μεταξύ συγκεντρωμένων, που έφτασαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στα σκαλιά του Κοινοβουλίου. Πάντως, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ αποφάσισαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, με 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15:00 ώρα, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version