Ρ.Αντωνοπούλου: Καταγράφεται αύξηση του εργατικού δυναμικού και μείωση της ανεργίας

eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Ρ.Αντωνοπούλου: Καταγράφεται αύξηση του εργατικού δυναμικού και μείωση της ανεργίας
֙ԏÑVɅӠՐϕуٍ ԇӠʕ…эǓǓ(ЏєщTi--ӔǠ֙ԏ Ǡϕс͉`Mԙ͏ЏՋϕ (MPˬ. Րϕуϓ őÁӉS)--֙ԏ בǓԏӠ̐ύǓ//EUROKINISSI

Την ικανοποίησή της για την πορεία της αγοράς εργασίας εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat, που δημοσιεύτηκαν σήμερα, σύμφωνα με τα οποία η απασχόληση στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 0,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2016, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς, μετά την ομιλία της σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα «Διαβούλευση για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων», που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

«Το πρόβλημα του brain drain είναι υπαρκτό» παραδέχθηκε η κ. Αντωνοπούλου, τονίζοντας, ωστόσο, ότι τους τελευταίους 18 μήνες καταγράφεται αύξηση του εργατικού δυναμικού, της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας. «Μικρά, σταθερά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι τα θετικά στοιχεία, τα οποία δημοσίευσε η Eurostat, στηρίζονται σε στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Όπως είπε, όλος ο προγραμματισμός του υπουργείου, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και με τη στοχοθέτηση που έχει τεθεί και τον εξορθολογισμό που έχει γίνει για τα υποστηρικτικά προγράμματα των ανέργων, έχουν αρχίσει να πιάνουν τόπο.

Σε ερώτηση εάν η αύξηση των θέσεων εργασίας οφείλεται στην κοινωφελή εργασία, η αναπληρώτρια υπουργός απάντησε ότι η οκτάμηνη κοινωφελής εργασία δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, ότι έχει ζητήσει να καταγράφονται στην ΕΡΓΑΝΗ ξεχωριστά τα στοιχεία που αφορούν αυτήν. «Το πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι στις καινούργιες θέσεις εργασίας που προκύπτουν, ένα μικρότερο ποσοστό από αυτό που επιθυμούμε είναι θέσεις πλήρους απασχόλησης», σημείωσε η κ. Αντωνοπούλου. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «ακόμα και σε αυτό, εντός του 2016, έχουμε μία ανατροπή της τάσης που υπήρχε και ήταν αρνητική».

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version