Θρηνεί όλη η Ελλάδα

Πέθανε ο σπουδαίος Μάνος Ελευθερίου από ανακοπή καρδιάς

22/07/18 • 11:33 | UPD 22/07/18 • 11:59

Newsroom eleftherostypos.gr

Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 80 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου.

Πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 80 ετών από ανακοπή καρδιάς ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος Μάνος Ελευθερίου.

Ο αγαπημένος Μάνος Ελευθερίου είχε αντιμετωπίσει πρόσφατα πρόβλημα υγείας το οποίο είχε ξεπεράσει, «προδόθηκε» όμως από την καρδιά του, σκορπίζοντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα.

Ποιος ήταν ο Μάνος Ελευθερίου

Ο Μάνος Ελευθερίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ερμούπολη της Σύρου. Ο πατέρας του ήταν ναυτικός. Σε ηλικία 14 ετών έρχεται με την οικογένειά του από την Σύρο στην Αθήνα και τα πρώτα επτά χρόνια κατοικούν στο Χαλάνδρι. Το 1960 μετακομίζουν οικογενειακώς στο Νέο Ψυχικό. Το 1955 γνωρίζεται με τον Άγγελο Τερζάκη ο οποίος τον ωθεί να παρακολουθήσει μαθήματα στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου ως ακροατής. Το 1956 γράφεται στο τμήμα θεάτρου της Σχολής Σταυράκου με καθηγητές τον Χρήστο Βαχλιώτη, Γιώργο Θεοδοσιάδη και Γρηγόρη Γρηγορίου.

Διαβάστε ολόκληρο το βιογραφικό και την προσφορά του Μάνου Ελευθερίου: Αυτός ήταν ο Μάνος Ελευθερίου – Σπουδαίος ποιητής, στιχουργός και πεζογράφος