ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Ξανά έξω από τις φυλακές ο Κουφοντίνας με 48ωρη άδεια

19/06/18 • 09:21 | UPD 19/06/18 • 10:01

Με νέα άδεια, βρίσκεται εκτός φυλακών ο εκτελεστής της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που έκανε.

Με νέα άδεια, βρίσκεται εκτός φυλακών ο εκτελεστής της 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την απεργία πείνας που έκανε.

Ο δολοφόνος τρομοκράτης, θα βρίσκεται εκτός φυλακών Κορυδαλλού, με 48ωρη άδεια, η οποία θα έχει και χαλαρότερους περιοριστικούς όρους από τις προηγούμενες δύο, καθώς θα πρέπει να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του Νέας Μάκρης, μία φορά την ημέρα και όχι δύο.

Εμφανώς καταβεβλημένος αλλά όρθιος ο «Λουκάς» της τρομοκρατικής οργάνωσης πέρασε την πύλη του Κορυδαλλού λίγο μετά τις 9:20 το πρωί.

Μαζί του ήταν η σύντροφός του Αγγελική Σωτηροπούλου και ο γιος του Έκτορας ενώ πρώτος τον αγκάλιασε το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Πώς πήρε την άδεια

Μετά από περίπου δύο εβδομάδες απεργίας πείνας, που τον οδήγησαν στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για νοσηλεία, ο Δημήτρης Κουφοντίνας έβαλε τέλος στην άρνησή του να τραφεί, προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις και να πάρει τη 48ωρη άδεια.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη, καθώς όλα τα μέλη του Συμβουλίου των Φυλακών -ο διευθυντής των φυλακών, η κοινωνική λειτουργός κι ο νέος εισαγγελέας- ήταν θετικά στην έξοδό του. Ο εισαγγελικός λειτουργός για να καλύψει το κενό που άφησαν ο τακτικός και ο αναπληρωτής εισαγγελέας.

Και οι δύο είχαν αποφασίσει να αυτοεξαιρεθούν όταν με απόφαση του Αρείου Πάγου ξεκίνησε ο πειθαρχικός τους έλεγχος για τη θετική κρίση που είχαν ως προς τις δύο προηγούμενες άδειες που έλαβε ο «Λουκάς» της «17Ν».

Επί της ουσίας μέχρι και μέχρι πριν από μερικές ημέρες δεν υπήρχε εισαγγελέας για να εξετάσει τη νέα αίτηση που κατέθεσε ο βαρυποινίτης, οδηγώντας τον τελευταίο στο να κατέβει σε απεργία πείνας την οποία και τελικά σταμάτησε.

Η τρίτη κατά σειρά έξοδός του εγκρίθηκε αφού, όπως και τις προηγούμενες φορές, του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Σημαντική διαφορά το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο όρος απαιτεί η εμφάνιση να πραγματοποιηθεί μόνο μία φορά, και όχι δύο, όπως ίσχυε στο παρελθόν.

Εν τω μεταξύ, μέχρι και τους… τουρίστες έκαναν τα μέλη του Ρουβίκωνα για να διαμαρτυρηθούν για τον αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς ανέβηκαν στην Ακρόπολη και κρέμασαν πανό στο οποίο αναγραφόταν το εξής σύνθημα στα αγγλικά: «Η ελληνική Δημοκρατία σκοτώνει τον απεργό πείνας!».