Πόσα έσοδα έφερε στα κρατικά ταμεία η πλαστική σακούλα

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Πόσα έσοδα έφερε στα κρατικά ταμεία η πλαστική σακούλα

Κατά 76% περιορίστηκε η χρήση της πλαστικής σακούλας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 λόγω της καθολικής εφαρμογής του μέτρου από τα σούπερ μάρκετ.

Πόσα όμως, χρήματα εισέπραξε το κράτος από το περιβαλλοντικό τέλος της πλαστικής σακούλας; Η απάντηση είναι 4 εκατ. ευρώ (3 εκατ. ευρώ από το περιβαλλοντικό τέλος και επιπλέον 1 εκατ. ευρώ από τον ΦΠΑ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΕΛΚΑ στο πρώτο τρίμηνο διατέθηκαν 100 εκατ. πλαστικές σακούλες.

Εκτιμάται ότι αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός κατανάλωσης τότε το 2018 θα διατεθούν περίπου 1,5 δισεκατομμύριο σακούλες λιγότερες σε σχέση με το 2017.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version