Αθήνα Καιρός

Υεμένη: Το Ισραήλ έπληξε τη Σαναά

3 λεπτά
Υεμένη: Το Ισραήλ έπληξε τη Σαναά

Μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας χτύπησαν σήμερα, Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, την πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah των ανταρτών Χούθι.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι μεταξύ των στόχων ήταν στρατόπεδα των Χούθι, η έδρα του τμήματος προπαγάνδας των Χούθι και μια αποθήκη καυσίμων που χρησιμοποιούνταν για τις στρατιωτικές δραστηριότητες του καθεστώτος.

Σύμφωνα με τον στρατό, η επίθεση στη Σαναά ήταν μια απάντηση στις πρόσφατες επιθέσεις των Χούθι εναντίον του Ισραήλ, συγκεκριμένα την εκτόξευση drones και πυραύλων εδάφους-εδάφους προς το ισραηλινό έδαφος. Αυτό περιλαμβάνει την επίθεση με drones των Χούθι στο αεροδρόμιο Ραμόν στο νότιο Ισραήλ, η οποία οδήγησε στο προσωρινό κλείσιμο του εναέριου χώρου και σε τραυματισμούς επιβατών από θραύσματα.

Σύμφωνα με τον αραβικό ιστότοπο Al-Araby, η επίθεση είχε ως στόχο και κυβερνητικά κτήρια των Χούθι, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Άμυνας στο κέντρο της Σαναά.

Το μέσο ενημέρωσης Al-Hadath ανέφερε ότι η επίθεση έπληξε έξι στόχους των Χούθι, με κύριο στόχο ένα αμυντικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι ισχυρίστηκε ότι οι αεροπορικές άμυνές τους προσπάθησαν να αναχαιτίσουν την επίθεση, σύμφωνα με το Reuters.

Κάτοικοι της Σαναά δήλωσαν επίσης στο Reuters ότι η επίθεση είχε ως στόχο μια κρυψώνα ανάμεσα σε δύο βουνά, η οποία χρησιμοποιείται ως αρχηγείο διοίκησης και ελέγχου. Η έκταση των ζημιών δεν είναι ακόμα σαφής.

Το Army Radio ανέφερε ότι μεταξύ των στόχων της επίθεσης ήταν το αρχηγείο των Χούθι και στρατιωτικά στρατόπεδα.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]