Οι τοπικές αρχές, η Πυροσβεστική και ο Στρατός δίνουν μάχη με επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση των εστιών. Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και σε Μανίσα και Μπολού, αλλά τέθηκαν υπό έλεγχο.
Çanakkale felaketi yaşıyor!!!
Güzelyalı girişinin görüntüsü..
Lütfen acil ve etkin müdahale lazım.#canakkaleyanıyor pic.twitter.com/MAl4JIGgaF
— Sedat Durmaz (@sdtdrmz_) August 11, 2025
Στο Τσανάκαλε, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, καθώς οι αρχές έχουν προχωρήσει σε προληπτικές εκκενώσεις τριών δήμων, με τη μεταφορά πολιτών να γίνεται ακόμη και δια θαλάσσης. Οι προσπάθειες κατάσβεσης δυσκολεύονται από τους δυνατούς ανέμους και την ένταση της φωτιάς. Ο κυβερνήτης Ομέρ Τοραμάν κάλεσε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των Αρχών.
Çanakkale’de çıkan orman yangını yerleşim yerlerine ulaştı. Birçok vatandaşın arabası ve yazlığı yanarak kullanılamaz hale geldi. #ÇanakkaleYanıyor #çanakkale #yangın #ormanyangınıpic.twitter.com/Qpx6FIfbpc
— Perihan (@perihankalkannn) August 11, 2025
Ανάμεσα στις περιοχές που εκκενώθηκαν περιλαμβάνεται και η Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Onsekiz Mart, ενώ σοβαρές είναι οι επιπτώσεις και στο αεροδρόμιο του Τσανάκαλε, το οποίο ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης.
Ταυτόχρονα, έχει σημειωθεί και μερική διακοπή της κυκλοφορίας στα Δαρδανέλια, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών από τις πυρκαγιές.
Çanakkale’de yerleşim yerlerine ulaşan orman yangını nedeniyle kıyı şeridinde yaşayan vatandaşlar feribotla tahliye ediliyor. pic.twitter.com/hCLDfbMri6
— Solcu Gazete (@solcugazete60) August 11, 2025
Οι τουρκικές αρχές, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή, παρακολουθώντας από κοντά την κατάσταση και οργανώνοντας τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης, με στόχο τον άμεσο περιορισμό των πύρινων μετώπων και την αποφυγή μεγαλύτερης καταστροφής.

