Σύμφωνα με αναφορές, ο Άντριου Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ έλαβε πρόσκληση να εγκατασταθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γεγονός που προκάλεσε νέο κύμα σχολίων από βασιλικούς παρατηρητές.
Ο πρώην δούκας ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη Royal Lodge και να μετακομίσει προσωρινά στο Sandringham, ενώ η Σάρα Φέργκιουσον φροντίζει για ξεχωριστή κατοικία, κάτι που υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη προσωπική τους απόσταση. Ωστόσο, οι φήμες για νέα μόνιμη βάση του Άντριου επικεντρώνονται πλέον στο Άμπου Ντάμπι, όπου φέρεται να του έχει προσφερθεί ένα εξαιρετικά ασφαλές και πολυτελές καταφύγιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, ειδικοί εκτιμούν ότι ο πρίγκιπας ίσως επιλέξει μια «διακριτική μετεγκατάσταση» σε μια κατοικία 16.000 τετραγωνικών ποδιών μέσα σε ιδιωτικό συγκρότημα στο Άμπου Ντάμπι. Το ακίνητο φέρεται να διαθέτει έξι υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, γυμναστήριο, πισίνα, κινηματογραφική αίθουσα και επαγγελματική κουζίνα με προσωπικό σεφ, προσφέροντας συνθήκες πολυτελούς ξενοδοχείου.
Το συγκρότημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, περιβάλλεται από διπλή πύλη ασφαλείας με κρατικούς φρουρούς, ενώ η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο σε κατοίκους και εγκεκριμένους επισκέπτες. Γειτονικά παλάτια διαθέτουν ελικοδρόμια και ιδιωτική πρόσβαση σε παραλία. «Ολόκληρη η περιοχή είναι ιδιωτική και απόλυτα ασφαλής. Το κοινό δεν επιτρέπεται να εισέλθει και κάθε όχημα καταγράφεται από κάμερες», δήλωσε εργαζόμενος του παλατιού στη The Sun.
Προς το παρόν, ο Άντριου αναμένεται να μετακινηθεί στο Sandringham, ωστόσο η πιθανή εγκατάστασή του στα Εμιράτα φαίνεται ρεαλιστική, δεδομένων των μακροχρόνιων δεσμών του με τον Κόλπο, οι οποίοι ξεκινούν από την εποχή που υπηρετούσε ως εμπορικός απεσταλμένος του Ηνωμένου Βασιλείου το 2001.
Ο βασιλικός βιογράφος Andrew Morton προέβλεψε στο Times Radio (όπως αναφέρει η The Sun):
«Αν μιλάμε για την ίδια εποχή του χρόνου, την επόμενη χρονιά, πιθανότατα ο Άντριου θα ζει στο εξωτερικό.»
Από την πλευρά του, ο ιστορικός Andrew Lownie σχολίασε:
«Θα ήταν ευτυχής να ζει κάπου όπου τα μέσα ενημέρωσης είναι περιορισμένα και όπου θα εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως ανώτερο μέλος της βασιλικής οικογένειας.»
Αναλυτές εκτιμούν ότι η απόσταση από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείωνε τη δημοσιότητα και την καθημερινή πίεση που αντιμετωπίζει ο Άντριου μετά τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών.
Προς το παρόν, ωστόσο, το παλάτι επιβεβαιώνει ότι η προσωρινή του βάση θα παραμείνει το Sandringham, ενώ οι φήμες για «νέα αρχή» στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται.
Ειδήσεις Σήμερα
- Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Οι μεγάλοι ηθοποιοί δεν μεγαλώνουν ποτέ
- Απρόοπτο για την πρόεδρο του Μεξικού: Άνδρας τη πλησίασε και την άγγιξε δημοσίως – Πώς αντέδρασε (βίντεο)
- Επιστροφή ενοικίου: Πότε θα γίνει η πληρωμή και πως θα την πάρετε
- Τέμπη: Τεχνικός σύμβουλος δημοσίευσε εικόνα ΑΙ από τον τόπο του δυστυχήματος
- Απεργία: Χωρίς ταξί η Αθήνα σήμερα και αύριο – Τι διεκδικούν οι οδηγοί

