«Ο εχθρός έπληξε την Οδησσό και την περιφέρειά της με UAVs», ανέφερε η τοπική διοίκηση μέσω Facebook. «Υπάρχουν ζημιές», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας της Οδησσού Γιούρι Κρουκ ανέφερε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πως ενεργοποιήθηκε η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα και προειδοποίησε εναντίον πιθανού δεύτερου κύματος επιθέσεων.
Η Οδησσός ήταν κάθε χρόνο ο προορισμός χιλιάδων τουριστών, Ουκρανών και Ρώσων, προτού ξεσπάσει ο πόλεμος με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια τον Φεβρουάριο του 2022.
Από την έναρξη της ένοπλης σύρραξης, η πόλη έχει βομβαρδιστεί επανειλημμένα από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Τον Ιανουάριο, η UNESCO ενέγραψε το ιστορικό κέντρο της Οδησσού στον κατάλογο των μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που κινδυνεύουν.

![Γαλλικό ρεσάλτο σε δεξαμενόπλοιο: Κομάντο καταλαμβάνουν το «Grinch» υπό διεθνείς κυρώσεις για ρωσική «σκιώδη» ναυτιλία [βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/01/stigmiotypo-othonis-2026-01-24-144715-150x150-png.webp)