Ο πατέρας του, Σίμσα Γκόλντιν, απευθύνθηκε στο πλήθος με την οδηγία «Μην μισείτε ο ένας τον άλλο», ενώ ένα πανό με τη φράση «Θα σε θυμόμαστε για πάντα» ανεβλήθη πάνω από την οδό προς το στρατιωτικό κοιμητήριο. Πλήθος παρακολούθησε την τελετή από οθόνες έξω από το κοιμητήριο, με σημαίες και φωτογραφίες του νεαρού στρατιώτη.

Ο Γκόλντιν ήταν μέλος μονάδας που επιχειρούσε στην καταστροφή σηράγγων της Χαμάς όταν σκοτώθηκε. Μέλη του πτώματός του είχαν βρεθεί σε σήραγγα και η σορός κρατήθηκε στη Γάζα επί χρόνια, παρά προηγούμενες ανεπιτυχείς προσπάθειες ανταλλαγής κρατουμένων. Η επιστροφή του έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός μετά τη μεγάλη σύρραξη που ακολούθησε την 7η Οκτωβρίου 2023. Στην κηδεία παρέστησαν αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Εγιάλ Ζαμίρ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Χαντάρ «μαχητή μέχρι την τελευταία στιγμή». Από τα 28 πτώματα ομήρων που απεβίωσαν και κρατούνται στη Γάζα, σύμφωνα με τη συμφωνία απομένουν να επιστραφούν τέσσερις σοροί.

Συγγενείς και κάτοικοι περιέγραψαν την ημέρα ως στιγμιότυπο ανακούφισης μετά από έντεκα χρόνια αναμονής. «Για εμένα, είναι πολύ σημαντικό το ότι επέστρεψε στο Ισραήλ, επειδή στο στρατό μας (…) δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», δήλωσε ο Ίσραελ Μπλούμσταϊν. Άλλοι στο πλήθος τόνισαν ότι η επιστροφή του λειψάνου κλείνει ένα κεφάλαιο για την οικογένεια, αλλά υπενθύμισαν ότι η διαδικασία ανταλλαγών και οι εκκρεμότητες παραμένουν ευαίσθητα ζητήματα για όσους έχουν χαμένους συγγενείς.

