Αθήνα Καιρός

Νότια Κορέα: Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση επίθεσης με πυρηνικά όπλα

2 λεπτά
Νότια Κορέα: Κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση επίθεσης με πυρηνικά όπλα

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα θα διεξαγάγουν γυμνάσια προσομοίωσης της αντιμετώπισης της απειλής επίθεσης με πυρηνικά όπλα, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Ουάσιγκτον και Σεούλ θα προχωρήσουν σε «ασκήσεις βάσει ολοένα πιο περίπλοκων σεναρίων για τις πυρηνικές απειλές που αντιμετωπίζει η χερσόνησος», ανέφερε ο κ. Όστιν σε άρθρο του για το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο κ. Όστιν επισκέπτεται τη Σεούλ για τρίτη φορά αφότου ανέλαβε υπουργός Άμυνας. Συναντήθηκε με τον ομόλογό του Λι Τζονγκ-σαπ, ενώ ήταν προγραμματισμένο επίσης να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο Γιουν Σοκ-γελ.

Η επίσκεψή του έχει στόχο να βαθύνει η συνεργασία των δύο χωρών, να συζητηθούν ζητήματα ασφαλείας και να επαναβεβαιωθεί η «αμερικανική δέσμευση ως προς την αποτροπή» της Βόρειας Κορέας, που είναι «διευρυμένη» και «αταλάντευτη», κατά το άρθρο του κ. Όστιν στο Γιονάπ.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο αυξήθηκε κατακόρυφα το 2022, καθώς η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε αριθμό οπλικών δοκιμών άνευ προηγουμένου, εκτοξεύοντας μεταξύ άλλων διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ικανό να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ, αψηφώντας τις διεθνείς κυρώσεις.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ανακοίνωσε το 2022 πως έχει βάλει σκοπό η χώρα του να αποκτήσει το ισχυρότερο πυρηνικό οπλοστάσιο «στον κόσμο», ενώ τον Σεπτέμβριο χαρακτήρισε «αμετάκλητο» το καθεστώς πυρηνικής δύναμης της Βόρειας Κορέας.

Σεούλ και Ουάσιγκτον προειδοποιούν από πέρυσι πως η Πιονγκγιάνγκ έχει πρακτικά ολοκληρώσει τις προετοιμασίες της για να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου, την έβδομη στην ιστορία της και την πρώτη από το 2017.

Ειδήσεις σήμερα

Πτώση F-4 Phantom: Θρηνεί η χώρα τον Υποσμηναγό Τουρούτσικα – Ολονύχτιες έρευνες για τον εντοπισμό του Σμηναγού [βίντεο]

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Καταθέτει πρώτος ο Μάνος Δασκαλάκης [βίντεο]

Market Pass: Ποιοι, πώς και πότε θα το πάρουν

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]