Σύμφωνα με κυπριακά Μέσα, το προσωπικό έλαβε οδηγίες να «επιστρέψει στα σπίτια του και να παραμείνει μέσα μέχρι νεωτέρας». Παράλληλα, τους ζητήθηκε να «απομακρυνθεί από τα παράθυρα και να προστατευτεί πίσω ή κάτω από στιβαρά, γερά έπιπλα». Δεν έχουν αναφερθεί θύματα από το περιστατικό.
⚡️#BREAKING Israel’s Channel 14 reports: A suspected plane crash at the British Royal Air Force base in Akrotiri, Cyprus. A loud explosion was heard in the area, and alarms were triggered at the base as aircraft took off.
— War Monitor (@WarMonitors) March 1, 2026
«Περιορισμένες ζημιές»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε μέσω X ότι το περιστατικό προκάλεσε μόνο «περιορισμένες ζημιές». Όπως σημείωσε, «οι αρμόδιες αρχές ενεργοποίησαν άμεσα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας και παρακολουθούν την κατάσταση σε συνεχή συντονισμό τόσο με τη βρετανική κυβέρνηση όσο και με τη διοίκηση των βρετανικών βάσεων».
Σε σχέση με περιστατικό που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Βάση Ακρωτηρίου,σύμφωνα με ενημέρωση που λήφθηκε σε διάφορα επίπεδα, πρόκειται για μη επανδρωμένο drone το οποίο προκάλεσε περιορισμένες ζημιές.
Οι αρμόδιες αρχές ενεργοποίησαν άμεσα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα…
— Λετυμπιώτης Κων/νος (@letymbiotis) March 2, 2026
Ανακοίνωση και από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας
Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ο βρετανικός στρατός αντέδρασε σε «φερόμενο πλήγμα drone» στη βάση της RAF στο Ακρωτήρι τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα.
«Οι ένοπλες δυνάμεις μας αντιδρούν σε φερόμενο πλήγμα drone στη βάση της RAF στο Ακρωτήρι, στην Κύπρο, που έγινε τα μεσάνυχτα», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τοπική ώρα Κύπρου και ώρα Ελλάδας.

