Αθήνα Καιρός

Καύσωνας με 41,2 βαθμοί Κελσίου στη Νότια Κορέα – Drones ζητούν από τους αγρότες να σταματήσουν την εργασία

3 λεπτά
Καύσωνας με 41,2 βαθμοί Κελσίου στη Νότια Κορέα – Drones ζητούν από τους αγρότες να σταματήσουν την εργασία
REUTERS/Kim Hong-Ji

Η Νότια Κορέα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα από τα πιο έντονα κύματακαύσωνα των τελευταίων ετών, με τις αρχές να επιστρατεύουν ακόμη και drones για την προστασία των αγροτών από τις επικίνδυνες θερμοκρασίες.

Ο 69χρονος αγρότης Hwang Hyun-guk περνά μεγάλο μέρος της ημέρας του φροντίζοντας τις καλλιέργειες πιπεριάς του. Όμως, τις τελευταίες ημέρες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται από ακραία ζέστη, τα drones που πετούν πάνω από τα χωράφια του τού στέλνουν προειδοποιήσεις να κάνει διαλείμματα, να ενυδατώνεται και να περιορίζει τον χρόνο εργασίας του.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

REUTERS/Kim Hong-Ji

Drones με θερμικές κάμερες στους αγρούς

Σύμφωνα με το Reuters, τα ειδικά drones διαθέτουν μεγάφωνα και θερμικές κάμερες και χρησιμοποιούνται από την επαρχία Βόρειας Γκιονσάνγκ με στόχο την προστασία των αγροτών, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους.

Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στις αρχές να εντοπίζουν περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες και να στέλνουν άμεσα προειδοποιήσεις σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο από θερμοπληξία ή άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τον καύσωνα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι θερμοκρασίες στην ανατολική αυτή επαρχία, η οποία αποτελεί σημαντική αγροτική περιοχή της χώρας, έχουν φτάσει ακόμη και τους 41,2 βαθμούς Κελσίου.

21 νεκροί από τις ακραίες θερμοκρασίες

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Lee Jae Myung χαρακτήρισε την κατάσταση «εθνική καταστροφή» και την Πέμπτη έδωσε εντολή για γενική κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Οι θάνατοι που αποδίδονται στις υψηλές θερμοκρασίες έχουν φτάσει τους 21, αυξάνοντας την ανησυχία για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης ζέστης.

Οι αγρότες θεωρούνται μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες, καθώς πολλοί συνεχίζουν να εργάζονται για πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο, παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών.

Από την παρακολούθηση άγριας ζωής στην προστασία ανθρώπων

Το σύστημα παρακολούθησης με drones δημιουργήθηκε το 2023 από την επαρχία Βόρειας Γκιονσάνγκ σε συνεργασία με την Korea Forest Service.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

REUTERS/Kim Hong-Ji

Αρχικά είχε σχεδιαστεί για την παρακολούθηση της άγριας ζωής, όμως οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και για την αντιμετώπιση των συνεπειών των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Τα drones άρχισαν να χρησιμοποιούνται για προειδοποιήσεις σχετικά με τον καύσωνα από πέρυσι, όταν στελέχη της περιφερειακής κυβέρνησης αναζήτησαν νέους τρόπους αξιοποίησης του υπάρχοντος εξοπλισμού.

Όπως δήλωσε ο Hwang Han-jae, στέλεχος της Υπηρεσίας Ασφάλειας και Διοίκησης της περιφερειακής κυβέρνησης, στόχος είναι η τεχνολογία να λειτουργεί ως ένα επιπλέον εργαλείο προστασίας για τους πολίτες που εκτίθενται στις ακραίες θερμοκρασίες.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]