Αθήνα Καιρός

Ιταλία: Σαφές προβάδισμα για τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας» δίνουν οι δημοσκοπήσεις

3 λεπτά
Ιταλία: Σαφές προβάδισμα για τα ακροδεξιά «Αδέλφια της Ιταλίας» δίνουν οι δημοσκοπήσεις

Το γκάλοπ της εταιρίας Swg επιβεβαιώνει ότι το ακροδεξιό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας», με επικεφαλής την Τζόρτζια Μελόνι, είναι πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την συγκεκριμένη δημοσκόπηση, τα Αδέλφια της Ιταλίας «πείθουν» το 25% των ερωτηθέντων, ενώ δεύτερη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών, είναι το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 23,2%.

Η Λέγκα, στο γκάλοπ αυτό δεν ξεπερνά το 12,4%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων εξασφαλίζει το 10,4% της πρόθεσης ψήφου, και η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 6,1%. Παράλληλα, η νέα κεντρώα δύναμη Azione (Πράξη), επιλέγεται από το 6% του στατιστικού δείγματος.

Σύμφωνα με ανάλυση της δημοσκοπικής εταιρίας, «η προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών αιφνιδίασε τους Ιταλούς» και «πάνω από το 50% των ερωτηθέντων αισθάνεται ενοχλημένο, εκνευρισμένο και απογοητευμένο».

Παράλληλα, η άποψη που επικρατεί είναι ότι η πολιτική κρίση και η διάλυση του κοινοβουλίου προκλήθηκαν, κυρίως, από το Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενώ πολλοί θεωρούν ότι ουσιαστικό μερίδιο ευθύνης έχει και η Λέγκα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις διάφορες συμμαχίες, οι ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς εγκρίνουν την συμμαχία της Λέγκα με την Φόρτσα Ιτάλια και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, ενώ οι περισσότεροι υποστηρικτές των «πεντάστερων», όπως και του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», τάσσονται κατά της σύμπραξης με άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Σοκάρει η ομολογία του μητροκτόνου – Τη σκότωσε στο ξύλο για λίγο νερό [βίντεο]

Κινούμαι Ηλεκτρικά 2: Παρουσίασε το πλάνο ο Σκρέκας – Μέχρι που θα φτάνουν οι επιδοτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σκούτερ, ποδήλατα

Βάσεις 2022: Το ανακοίνωσε η Κεραμέως – Μέχρι την Παρασκευή η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελληνίων [βίντεο]

Gov.gr Wallet: Ταυτότητα και ψηφιακό δίπλωμα στο κινητό από σήμερα – Παρουσιάζεται η εφαρμογή, ποια στοιχεία θα εμφανίζονται

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]