«Στη διάρκεια της νύκτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, με βάση πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, οι δυνάμεις (…) πραγματοποίησαν επιχείρηση με στόχο τη σύλληψη υπόπτων που ανήκουν στην οργάνωση Τζαμάα Ισλαμίγια», ανέφερε η ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ. «Οι ύποπτοι δραστηριοποιούνταν στο χωριό Μπέιτ Τζιν, στη νότια Συρία, και διεξήγαγαν τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον πολιτών του κράτους του Ισραήλ», πρόσθετε η ανακοίνωση, η οποία διευκρίνιζε ότι στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών έξι Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά.
«Ο αριθμός των μαρτύρων της ισραηλινής επίθεσης εναντίον της Μπέιτ Τζιν έφτασε τους 10, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, ενώ άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια», μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση. Η ισλαμιστική οργάνωση Τζαμάα Ισλαμίγια, που δραστηριοποιείται στον Λίβανο και τη Συρία, είναι σύμμαχος του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς.
Το περιστατικό εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο έντασης στην περιοχή: «Μετά την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον Δεκέμβριο του 2024 και την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τους ισλαμιστές υπό τον πρόεδρο Άχμαντ αλ Σάρα, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες πλήγματα εναντίον της Συρίας και έχει αναπτύξει στρατεύματα στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα Υψίπεδα του Γκολάν». Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν επαφές με μεσολάβηση Γαλλίας και ΗΠΑ για συμφωνία ασφαλείας, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανάχου ζητά την αποστρατιωτικοποίηση εκτεταμένων τμημάτων του συριακού εδάφους.
Ειδήσεις Σήμερα
- Στην Ινδία ο Πούτιν: Συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον Μόντι
- Ζιλιέτ Μπινός: Λάμπει στο Τορίνο – Πρώτη σκηνοθετική απόπειρα και βραβείο για τη λαμπρή καριέρα της
- Ζόι Κράβιτζ και Χάρι Στάιλς: Τρυφερά ενσταντανέ στη Ρώμη – Διαψεύδουν τις φήμες χωρισμού
- Ρουμανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας – Είχε υποβάλλει ψευδές βιογραφικό