Αθήνα Καιρός

Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας κατηγορούμενος ως «ένας από τους σημαντικότερους κατασκόπους του Ισραήλ»

3 λεπτά
Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας κατηγορούμενος ως «ένας από τους σημαντικότερους κατασκόπους του Ισραήλ»

Το Ιράν εκτέλεσε τη Δευτέρα έναν άνδρα ονόματι Μπαχμάν Τσούμπι-Άσλ, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του δικαστικού σώματος Mizan, το οποίο ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος ήταν «ένας από τους σημαντικότερους κατασκόπους του Ισραήλ στο Ιράν».

Το Ιράν, το οποίο βρίσκεται σε πολύχρονο παρασκηνιακό πόλεμο με το Ισραήλ, έχει εκτελέσει πολλούς ανθρώπους που κατηγορούνται για σχέσεις με τη Μοσάντ, την υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ, και για διευκόλυνση των επιχειρήσεών της στο εσωτερικό της χώρας.

«Ο βασικός στόχος της Μοσάντ στη συνεργασία με τον κατηγορούμενο ήταν η απόκτηση της βάσης δεδομένων κυβερνητικών θεσμών και η δημιουργία ρήγματος στα ιρανικά data centers», αναφέρει το Mizan.

«Παράλληλα επιδίωκε και δευτερεύοντες στόχους, όπως τη χαρτογράφηση των διαδρομών εισαγωγής ηλεκτρονικού εξοπλισμού.»

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν απέρριψε την έφεση του καταδικασμένου και επικύρωσε την ποινή θανάτου, η οποία βασίστηκε στην κατηγορία της «διαφθοράς επί της γης», σύμφωνα με το ίδιο μέσο.

Η σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ κλιμακώθηκε σε άμεση σύρραξη τον Ιούνιο, όταν το Ισραήλ πραγματοποίησε πλήγματα εντός του ιρανικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων που, σύμφωνα με αναφορές, συμμετείχαν κομάντο της Μοσάντ με παρουσία βαθιά μέσα στη χώρα.

Οι εκτελέσεις Ιρανών που έχουν καταδικαστεί για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ έχουν αυξηθεί σημαντικά φέτος, με τουλάχιστον δέκα ποινές θανάτου να έχουν εκτελεστεί τους τελευταίους μήνες.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]