Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μαρκόπουλο: Φωτιά τώρα σε αύλειο χώρο επιχείρησης – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις 

Φρίκη: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

3 λεπτά
Φρίκη: Κινέζα πήγε να βγάλει selfie σε ενεργό ηφαίστειο και έπεσε μέσα

Τραγικό τέλος βρήκε στην Ινδονησία μια Κινέζα τουρίστρια, η οποία γλίστρησε μέσα στον κρατήρα ενεργού ηφαιστείου, όπου στο χείλος του πόζαρε για φωτογραφίες.


Η Huang Lihong, 31, και ο σύζυγός της Zhang Yong βρίσκονταν στην επαρχία της Ανατολικής Ιάβας σε μια ξενάγηση όταν συνέβη το περιστατικό. Το δίδυμο, στην προσπάθειά τους να παρακολουθήσουν την ανατολή του ηλίου, είχαν σκαρφαλώσει στην άκρη του κρατήρα του Ijen – ενός ηφαιστειακού τουριστικού πάρκου στην περιοχή, ανέφερε το Hongxing News.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έπεσε κατακόρυφα από ύψος 75 μέτρων και πέθανε από την πρόσκρουση της πτώσης της. Ο θάνατος χαρακτηρίστηκε ως ατύχημα, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας.

Αρχικά, διατηρούσε μια απόσταση ασφαλείας δύο έως τριών μέτρων από την άκρη του γκρεμού ενώ έβγαζε τις φωτογραφίες, είπε ο ξεναγός.

Πρόσθεσε ότι είχε προειδοποιήσει το ζευγάρι για τα επικίνδυνα σημεία.

Ωστόσο, η Lihong στη συνέχεια άρχισε να κινείται προς τα πίσω για να τραβήξει μια φωτογραφία πιο κοντά σε ένα δέντρο με φόντο γυμνά κλαδιά, είπε ο οδηγός.

Πάτησε κατά λάθος τα μακριά ρούχα της ενώ περπατούσε προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να πέσει από τον γκρεμό, σύμφωνα με αναφορές.

Δεν είναι αμέσως ξεκάθαρο αν φορούσε φούστα ή φόρεμα.

Το ηφαίστειο Ijen είναι γνωστό για τη «μπλε φωτιά» του που προκαλείται από το μπλε φως που εκπέμπεται από την καύση θειικών αερίων.

Το 2018, δεκάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και τουλάχιστον 30 άτομα νοσηλεύτηκαν αφού το ηφαίστειο άρχισε να εκπέμπει τοξικά αέρια.

Το όρος Ijen απελευθερώνει τακτικά μικρές ποσότητες επιβλαβών αερίων, αλλά η τοποθεσία παραμένει ανοιχτή στο κοινό.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]