Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από επίθεση που σημειώθηκε σήμερα σε ιδιωτικό σχολείο στην περιοχή Γκόζεν-Νόι Τσιτάου, στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Märkische Allgemeine Zeitung, ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.
#Eilnews
Wir sind aktuell in Gosen – Neu Zittau (LOS) an einer Schule zusammen mit dem Rettungsdienst im Einsatz. Nähere Informationen folgen. pic.twitter.com/FYbl5hFgv2— Polizei Brandenburg (@PolizeiBB) August 27, 2026
Δύο τα θύματα της επίθεσης
Τα θύματα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, είναι μία 18χρονη μαθήτρια και ένας 30χρονος άνδρας. Ο φερόμενος ως δράστης είναι 19 ετών και, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν ο πρώην σύντροφος της 18χρονης μαθήτριας.
Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ενώ οι έρευνες των αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Gosen-Neu Zittau: Zwei Tote bei Gewalttat an Schule in Brandenburg https://t.co/QZRNKWlbaz
— SPIEGEL EIL (@SPIEGEL_EIL) August 27, 2026
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση
Μετά το περιστατικό, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή.
Ο 19χρονος φερόμενος ως δράστης συνελήφθη από τις αρχές και πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται στην πλήρη ανασύνθεση των γεγονότων και στα αίτια που οδήγησαν στην επίθεση.
Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται καθώς συνεχίζεται η αστυνομική επιχείρηση και οι γερμανικές αρχές προχωρούν στη διερεύνηση της υπόθεσης.




















