Αθήνα Καιρός

Έφηβος έβγαλε δελφίνι από το νερό για selfie και αυτό πέθανε – Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο 19χρονος

5 λεπτά
Έφηβος έβγαλε δελφίνι από το νερό για selfie και αυτό πέθανε – Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο 19χρονος

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ένας έφηβος από τη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο οποίος έβγαλε από την θάλασσα ένα μωρό δελφίνι για να φωτογραφηθεί μαζί του, με το δελφινάκι να πεθαίνει λίγη ώρα μετά.

Ο 19χρονος πόζαρε με το σχεδόν νεογέννητο ζώο για μία σέλφι, την οποία κοινοποίησε στην εφαρμογή Snapchat. Λίγη ώρα μετά, ένα μωρό δελφίνι βρέθηκε νεκρό στην ίδια περιοχή, με τις αρμόδιες αρχές να πιστεύουν πως πρόκειται για το ίδιο ζώο.

Η εικόνα που ανέβασε στο διαδίκτυο ο έφηβος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ η Επιτροπή Διατήρησης Ψαριών και Άγριας Ζωής της Φλόριντα [FWC] και η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας ξεκίνησαν έρευνα για το περιστατικό.

δελφίνι

Ο έφηβος φωτογραφήθηκε με το δελφίνι, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις

Η δρ. Κουίνσι Γκίμπσον, αναπληρώτρια καθηγήτρια παράκτιας και θαλάσσιας βιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Φλόριντα, εξέτασε την έκθεση του  FWC  για το περιστατικό και είπε ότι οι ερευνητές  πιστεύουν πως το νεκρό δελφίνι που βρέθηκε είναι αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό το δελφίνι να πέθανε αφότου τραβήχτηκε η φωτογραφία, αλλά υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα να πέθανε όταν το έβγαλαν από το νερό», είπε η καθηγήτρια.

«Με βάση τις αναφορές που έχω ακούσει, τη φωτογραφία και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι άνθρωποι στη φωτογραφία, φαίνεται ότι το έπιασαν και το έβγαλαν από το νερό, ενώ ήταν ακόμα ζωντανό».

Ο έφηβος που εθεάθη να κρατά το δελφίνι υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια στον θυμό των χρηστών του διαδικτύου, ισχυριζόμενος ότι έπιασε το δελφίνι τυχαία και επιμένοντας ότι «ήταν μια μοναδική ευκαιρία να πιάσω ένα δελφίνι ως τυχαίο αλίευμα από την ακτή».

Σε διαγραμμένες πλέον αναρτήσεις στο Instagram που έλαβε το News4Jax, ο έφηβος έγραφε: «Ήταν ένα ατύχημα» και «Γιατί γίνεστε τοσο κακοί».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι δεχόταν απειλές θανάτου από τότε που το στιγμιότυπο έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο σέρφερ Kevin Beaugrand, που είδε την ανάρτηση, δήλωσε στο News4JAX: «Ήμουν έξαλλος. Είναι έγκλημα κατά της φύσης».

δελφίνι

Το δελφίνι της φωτογραφίας βρέθηκε νεκρό, λίγη ώρα μετά

«Προσπαθήσαμε να δούμε αν ήταν ακόμα ζωντανό ή αν μπορούσαμε να το επαναφέρουμε. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα».

Τα δελφίνια προστατεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες βάσει του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας των θαλάσσιων θηλαστικών. Αυτό καθιστά παράνομο τον χειρισμό ή την παρέμβαση σε αυτά.

Η βιολογία των δελφινιών και άλλων θαλάσσιων θηλαστικών τα καθιστά επιρρεπή σε ασφυξία εάν βγουν από το νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή το σωματικό βάρος συνήθως υποστηρίζεται από το νερό γύρω τους.

Εάν βρίσκονται εκτός νερού σε στερεά επιφάνεια, τότε το σωματικό τους βάρος τους δυσκολεύει την αναπνοή. Αυτός είναι επίσης ένας από τους λόγους για τους οποίους οι προσβολές μπορεί να είναι μοιραίες για τα κητώδη, συμπεριλαμβανομένων των δελφινιών.

Προς το παρόν, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του άνδρα της φωτογραφίας.

Ειδήσεις σήμερα

Βρετανικό Μουσείο: Από το 2013 η κλοπή αντικειμένων – «Βούτηξαν» και αρχαιοελληνικό νόμισμα

Ποιοι εξόντωσαν τον Πριγκόζιν – Ο πιστός σύμμαχος του Πούτιν που έγινε «προδότης»

Μπάιντεν και Ζελένσκι συζήτησαν για την εκπαίδευση Ουκρανών χειριστών στα F-16

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]