Η 73χρονη, πρώην καθηγήτρια γαλλικής φιλολογίας, αποκάλυψε ότι κρατά προσωπικό ημερολόγιο, το οποίο –όπως λέει– τη βοηθά να διαχειρίζεται τις δύσκολες στιγμές, χωρίς ποτέ να το έχει μοιραστεί με κανέναν.
«Μερικές φορές δυσκολεύομαι να δω τον γαλάζιο ουρανό. Πριν είχα μια φυσιολογική ζωή, παιδιά, δουλειά, καλές και κακές στιγμές όπως όλοι. Εδώ στο Élysée, όλα αυτά τα χρόνια πέρασαν τόσο γρήγορα… Ήταν εξαιρετικά έντονα. Έχω δει το σκοτάδι του κόσμου, τη βλακεία, το κακό. Μερικές φορές είμαι πιο θλιμμένη από ποτέ», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η Μπριζίτ Μακρόν αναμένεται να αποχωρήσει από το προεδρικό περιβάλλον την άνοιξη του επόμενου έτους, μετά τις επόμενες προεδρικές εκλογές, καθώς το Σύνταγμα της Γαλλίας δεν επιτρέπει τρίτη συνεχόμενη θητεία για τον Εμανουέλ Μακρόν.
Τους τελευταίους μήνες, το προεδρικό ζεύγος έχει βρεθεί στο επίκεντρο διαδικτυακής στοχοποίησης και θεωριών συνωμοσίας, που αφορούν τόσο την ηλικία όσο και την ταυτότητα της Μπριζίτ Μακρόν. Τον Ιανουάριο, αρκετοί χρήστες που κατηγορήθηκαν για διάδοση ή αναπαραγωγή προσβλητικών ισχυρισμών καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης έως οκτώ μηνών με αναστολή.
Κατά τη διάρκεια της σχετικής δίκης, η κόρη της, Τιφαίν Οζιέρ, παρενέβη δημόσια, καταγγέλλοντας τη συστηματική αμφισβήτηση της ταυτότητας και της αξιοπρέπειας της μητέρας της, αλλά και την επιδείνωση της υγείας της εξαιτίας της παγκόσμιας εκστρατείας παραπληροφόρησης.
«Αυτός ο φαύλος κύκλος που δεν σταματά έχει ολοένα και μεγαλύτερο αντίκτυπο στις συνθήκες ζωής και στην υγεία της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το προεδρικό ζεύγος έχει αποφασίσει να κινηθεί νομικά απέναντι σε όσους διακινούν προσβλητικούς ισχυρισμούς και ψευδείς ειδήσεις, τόσο στη Γαλλία όσο και στις ΗΠΑ. Μάλιστα, αναμένεται δίκη στο Ντέλαγουερ τους επόμενους μήνες, με κατηγορούμενη την Αμερικανίδα influencer Κάντας Όουενς. Ο Εμανουέλ και η Μπριζίτ Μακρόν έχουν δηλώσει έτοιμοι να καταθέσουν στο δικαστήριο και να προσκομίσουν στοιχεία για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων εις βάρος τους.
Brigitte Macron dice que a veces se siente triste como no lo había estado nunca https://t.co/D3N8hcvsZ0
— AlbertoRodNews (@AlbertoRodNews) April 26, 2026
Ειδήσεις Σήμερα
- Αλκαράθ: Τέλος το Roland Garros λόγω τραυματισμού – Δεν θα υπερασπιστεί τον τίτλο του
- Ειρήνη Μουρτζούκου: «Η Πόπη προσπάθησε να πουλήσει τον Παναγιωτάκη»
- Άγιος Δημήτριος: Συντετριμμένος ο πατέρας του 27χρονου – Δεν κοίταξε ούτε στιγμή την πρώην σύντροφο του γιου του
- Συντονισμένα πυρά από το ζεύγος Τραμπ κατά του Τζίμι Κίμελ: Ζητούν την κεφαλή του επί πίνακι για την ατάκα περί «μέλλουσας χήρας»

