«Με βάση αυτές τις αναφορές, θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα. Θα συνεχίσουμε τον συντονισμό με την Ευρώπη και άλλους εταίρους σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζουμε στην επίτευξη των αναγκαίων αποτελεσμάτων και ευχαριστώ όλους όσοι στηρίζουν την Ουκρανία», ανέφερε.
Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στέρε, με τον οποίο συζήτησαν τη διπλωματική κατάσταση. «Είμαι ευγνώμων για τις συμβουλές και τη στήριξη — η Νορβηγία, όπως πάντα, βοηθά», σημείωσε.
Από το Λονδίνο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ τόνισε ότι «χρειάζεται να γίνει περισσότερη δουλειά για να εδραιωθεί η ‘δίκαιη και διαρκής ειρήνη’ στην Ουκρανία, αλλά πρόοδος έχει γίνει». Ο Στάρμερ επισήμανε ότι η ομάδα των χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία, γνωστή ως συμμαχία των προθύμων, θα συζητήσει την πρόοδο σε τηλεδιάσκεψη που προγραμματίζεται για αύριο. Τα μηνύματα από τη Γενεύη και από τις πρωτεύουσες των συμμάχων θα καθορίσουν την επόμενη φάση συντονισμού και τα επόμενα βήματα.
Ειδήσεις Σήμερα
- Σπύρος Μαρτίκας για κύκλωμα καζίνο: «Έχασα συνολικά 520.000 ευρώ» – Τι κατέθετε επί 6,5 ώρες
- Σοκ: Άνδρας πέθανε από επιπλοκές της γρίπης των πτηνών – Το νέο στέλεχος δεν έχει ξαναεμφανιστεί «ποτέ πριν σε άνθρωπο»
- Συνελήφθησαν δύο 14χρονοι για κλοπές δικύκλων στα Μέγαρα – Συνελήφθησαν και οι γονείς τους
- Το «φάντασμα» του 1 δισ.: Αεροδρόμιο δισεκατομμυρίων δολαρίων – Άνοιξε για μόλις τρία χρόνια πριν αναγκαστεί να κλείσει
- Σπιτικά μελομακάρονα με σοκολάτα – Ακόμα να τα δοκιμάσεις;