Eπιχείρηση για την ανακατάληψη της δυτικής Μοσούλης

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Eπιχείρηση για την ανακατάληψη της δυτικής Μοσούλης

Ο Πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης για την ανακατάληψη του δυτικού τμήματος της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, το οποίο ελέγχουν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την έναρξη επιχειρήσεων για την απελευθέρωση του δυτικού τμήματος της Μοσούλης», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Οι ιρακινές ομοσπονδιακές δυνάμεις εξαπέλυσαν στις 17 Οκτωβρίου μια εκτεταμένη επιχείρηση για να ανακαταλάβουν τη Μοσούλη, τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ. Έπειτα από εβδομάδες σκληρών μαχών, τον Ιανουάριο πήραν τον έλεγχο του ανατολικού τμήματος της πόλης.

«Ανακοινώνουμε μια νέα φάση της επιχείρησης, θα απελευθερώσουμε το δυτικό τμήμα της Μοσούλης», δήλωσε ο Αμπάντι σε σύντομη τηλεοπτική εμφάνισή του.

«Οι δυνάμεις μας αρχίζουν την απελευθέρωση των πολιτών από τον τρόμο του Νταές», πρόσθεσε χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

Το ΙΚ είχε καταλάβει τη Μοσούλη τον Ιούνιο του 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version