Κορωνοϊός – Ισπανία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια

eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Κορωνοϊός – Ισπανία: Τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια

Η Ισπανία έγινε σήμερα η τέταρτη δυτικοευρωπαϊκή χώρα που ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές, σε μια περίοδο που το ποσοστό μολύνσεων συνεχίζει να αυξάνεται.

Από την αρχή της πανδημίας της Covid-19 τα κρούσματα ανέρχονται επισήμως σε 2.024.904 και οι νεκροί σε 51.675. Ο αριθμός των κρουσμάτων θεωρείται ωστόσο υποτιμημένος αφού, με βάση μια μελέτη που παρουσίασε η κυβέρνηση στα μέσα Δεκεμβρίου, εκτιμάται ότι το 10% του πληθυσμού, δηλαδή περίπου 4,7 εκατομμύρια άνθρωποι, έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 42.360 κρούσματα και 245 θανάτους μέσα σε 24 ώρες. Χθες δεν είχαν ανακοινωθεί στοιχεία, λόγω της αργίας των Θεοφανείων.

Στις αρχές Δεκεμβρίου τα κρούσματα είχαν μειωθεί σε κάτω από 200 ανά 100.000 κατοίκους όμως έκτοτε αυξάνονται σταθερά και έφτασαν σήμερα τα 321 ανά 100.000, κατά μέσο όρο. Οι αρχές στις περιφέρειες της Καστίλης και της Λεόν ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν εμπορικά κέντρα και γυμναστήρια ενώ θα παρατείνουν τις μη απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις προς και από τις άλλες περιφέρειες, μέχρι τον Μάιο. Παρόμοια μέτρα έχουν ληφθεί στη βορειοανατολική Καταλονία όπου όλοι οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν εντός των ορίων του δήμου τους για 10 ημέρες.

Μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα δείχνει ότι έξι στους 10 Ισπανούς πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει επιβάλει σκληρότερα μέτρα για να αναχαιτίσει την πανδημία.

Μέχρι σήμερα στην Ισπανία έχουν εμβολιαστεί 207.323 άνθρωποι.

Ειδήσεις 

Λοιμωξιολόγοι: Να ανοίξουν τα σχολεία και στις «κόκκινες» περιοχές – Μόνο στη Σητεία θα παραμείνει το «λουκέτο»

Κορωνοϊός: Πόσοι έλεγχοι έγιναν το τελευταίο διήμερο και γιατί τα 510 σημερινά κρούσματα δεν λένε την αλήθεια

Αττική: «Εκρηκτική» άνοδος στη χρήση κοκαΐνης και ψυχοφαρμάκων στο δεύτερο lockdown 

Καπιτώλιο: Γιατί η αστυνομία δεν πρόλαβε το κακό – Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι δηλώσεις πρώην αξιωματούχων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version