Μετασεισμός 6,9 ρίχτερ στα νησιά του Σολομώντα

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Μετασεισμός 6,9 ρίχτερ στα νησιά του Σολομώντα

Ισχυρή μετασεισμική δόνηση, μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε την Παρασκευή στα Νησιά του Σολομώντα, σχεδόν ένα 24ωρο μετά τον βασικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ, που ταρακούνησε το νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ειρηνικό ωκεανό.

Το επίκεντρο του νέου σεισμού καταγράφηκε 90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Νησιού Μακίρα, Κιρακίρα. Το δε εστιακό βάθος δόθηκε μόλις στα 10 χιλιόμετρα, ενώ έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.

Την Πέμπτη είχε σημειωθεί σεισμός 7,7 Ρίχτερ με επίκεντρο 70 χιλιόμετρα από το νησιωτικό σύμπλεγμα, ενώ αρχικά είχε εκδοθεί ειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία, λίγα λεπτά αργότερα, ακυρώθηκε.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version