Από Οκτώβριο και… βλέπουμε οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ για Σκόπια και Αλβανία

eleftherostypos.gr
Newsroom
1 λεπτό
Από Οκτώβριο και… βλέπουμε οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ για Σκόπια και Αλβανία

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε τη μετάθεση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για Αλβανία και Σκόπια το Φθινόπωρο, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου επιτρόπου, Γιοχάνες Χαν.

Ο κ. Χαν σημείωσε πως μία «μειοψηφία» κρατών-μελών που συνεδρίασαν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων απέρριψε την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άμεση έναρξη των συζητήσεων με τα Σκόπια και τα Τίρανα και η συζήτηση θα συνεχιστεί τον Οκτώβριο.

Ο Γιοχάνες Χαν ανέφερε σε δημοσιογράφους πως δεν μπορεί να εγγυηθεί τη θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων το Φθινόπωρο, ωστόσο, δήλωσε αισιόδοξος.

Παράλληλα πρόσθεσε πως η καθυστέρηση της συζήτησης για την διεύρυνση στην γερμανική Βουλή, που λειτούργησε ως τροχοπέδη, δεν ήταν απλή δικαιολογία.

Ο επίτροπος προειδοποίησε πάντως πως η στάση των κρατών-μελών μπορεί να περιορίσει την επιρροή που ασκούν οι Βρυξέλλες, καθώς δεν επιβραβεύονται οι προσπάθειες των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Exit mobile version