Αθήνα Καιρός

«Δολοφόνο» χαρακτήρισε τον Τσε Γκεβάρα ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
«Δολοφόνο» χαρακτήρισε τον Τσε Γκεβάρα ο πρόεδρος της τουρκικής βουλής

«Δολοφόνο» και «ληστή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Ισμαίλ Καχραμάν, τον Αργεντινό επαναστάτη Τσε Γκεβάρα, κατακρίνοντας την επιλογή, όπως είπε της νεολαίας, να «φορά» την εικόνα του σε μπλουζάκια και κονκάρδες.

«Ο Τσε ήταν μια φονική προσωπικότητα που σκοτώθηκε σε ηλικία 39 ετών, προβαίνοντας σε εκτελέσεις ανθρώπων. Ήταν αντάρτης. Ένας ληστής που ενεπλάκη σε δραστηριότητες στην Βολιβία, την Κούβα και τη Νότιο Αμερική και δεν μπορεί να κοσμεί το κολάρο και το στήθος των μαθητών στα σχολεία μου», δήλωσε ο τούρκος αξιωματούχος σε εορταστικό πρόγραμμα στην επαρχία Ρίζε της Μαύρης Θάλασσας.

«Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Δεν έχει καμιά σχέση με εμάς, με τις ρίζες μας, με την ιστορία μας» συμπλήρωσε ο Καχραμάν προτείνοντας παράλληλα στους νέους Τούρκους να ντύνονται με απεικονίσεις ηρώων από την εθνική ιστορία της Τουρκίας. «Είναι περίεργο που όλος ο κόσμος γνωρίζει τον Μωάμεθ τον Πορθητή και η Τουρκία όχι» είπε τονίζοντας τη σημασία του να εμφυσήσει και να εμπνεύσει κανείς την αγάπη για την τουρκική ιστορία στους νέους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, καθώς αρκετοί πόσταραν φωτογραφίες από το αγαπημένο τους μπλουζάκι με τον Γκεβάρα, ενώ κριτική στις δηλώσεις Καχραμάν άσκησαν και βουλευτές τόσο από το Ρεπουμπλικανικό (CHP), όσο και από το Δημοκρατικό κόμμα (HDP).
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του τουρκικού κοινοβουλίου είχε προκαλέσει οργή, καθώς σε μία συνέντευξή του είχε προτείνει να αφαιρεθεί από το σύνταγμα της Τουρκίας η «αρχή του κοσμικού κράτους». «Είμαστε μία μουσουλμανική χώρα και ως τέτοια, θα πρέπει να έχουμε θρησκευτικό σύνταγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Λίγο αργότερα ωστόσο, προσπάθησε να «απαλύνει» τα όσα είπε, κάνοντας λόγο για προσωπικές απόψεις πάνω στο νέο Σύνταγμα τονίζοντας την ανάγκη, να υπάρξει ένας «σαφής ορισμός του κοσμικού κράτους» στο νέο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]