Χάος: Μετανάστες εισέβαλαν σε πόλη στην Ισπανία με αυτοσχέδια όπλα! [βίντεο]

26/07/18 • 16:51 | UPD 26/07/18 • 17:16

Newsroom eleftherostypos.gr

Σκηνές τρόμου σε πόλη στα ισπανικά σύνορα όπου πάνω από 700μετανάστες εισέβαλαν κρατώντας αυτοσχέδια όπλα!

Σκηνές τρόμου σε πόλη στα ισπανικά σύνορα όπου πάνω από 700 μετανάστες εισέβαλαν κρατώντας αυτοσχέδια όπλα!

Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το RT.com το περιστατικό συνέβη στην ισπανική πόλη Θέουτα που βρίσκεται στην αφρικανική ήπειρο. Ακολούθησε μάχη με τους συνοριοφύλακες και περισσότεροι από 100 μετανάστες τραυματίστηκαν.

Συνοριοφύλακες συνέλαβαν εκατοντάδες μετανάστες στη μαροκινή πλευρά και ακόμα περισσότεροι κρατούνται στη Θέουτα, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή και το τοπικό υποκατάστημα του Ερυθρού Σταυρού δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι 132 μετανάστες υπέστησαν τραυματισμούς, ενώ 11 έπρεπε να μεταφερθούν σε τοπικό νοσοκομείο.

Κάποιοι από αυτούς κόπηκαν με συρματόπλεγμα ενώ προσπαθούσαν να ανέβουν στο φράχτη των συνόρων και άλλοι υπέστησαν κατάγματα. Μερικοί συνοριοφύλακες κάηκαν καθώς οι μετανάστες τους επιτέθηκαν με σπιτικά φλογοβόλα, προσπαθώντας να αποφύγουν τη σύλληψη.

Επίσης, οι μετανάστες πάλεψαν από τους συνοριοφύλακες με ξύλα, πέτρες και σπρέι που περιέχουν παραφίνη.

Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται πηγές από την αστυνομία που λένε ότι το περιστατικό είναι μία από τις «πιο βίαιες και πολυάριθμες εισόδους» των αιτούντων άσυλο τους τελευταίους μήνες.

Η Θέουτα είναι ένα από τα δύο ισπανικά εδάφη στη Βόρεια Αφρική, μαζί με τη Μελίλια. Η πόλη είναι ένας κόμβος για τους Αφρικανούς μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.

Μετανάστες έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να σπάσουν τον αποκλεισμό περνώντας ενσύρματο φράκτη.

Οι απόπειρες εισβολής συχνά είχαν ως αποτέλεσμα τραυματισμούς τόσο των αιτούντων άσυλο όσο και αστυνομικών.

Τον Ιανουάριο του 2017, πλήθη μεταναστών πλησίασαν το φράχτη των 6 μέτρων με συρματόπλεγμα  περιστατικό το οποίο η αστυνομία αποκάλεσε μια «καλά οργανωμένη και βίαιη» απόπειρα.

Τον Φεβρουάριο του 2017, εκατοντάδες κατάφεραν να φτάσουν στη Θέουτα και φιλώντας το έδαφος και φώναζαν «Ζήτω η Ισπανία!».

Copy link
Powered by Social Snap