Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Νεκρός εντοπίστηκε γνωστός ποινικολόγος στο κέντρο της Αθήνας

Κουρτς: Η Βιέννη δεν θέλει να συμμετάσχει στην κατανομή προσφύγων

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Κουρτς: Η Βιέννη δεν θέλει να συμμετάσχει στην κατανομή προσφύγων

Η Αυστρία δεν θέλει να συμμετάσχει στην κατανομή προσφύγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα έχει υποδεχθεί δυσανάλογα πολλούς ανθρώπους, «σαφώς πολύ περισσότερους από άλλες χώρες», και τώρα τίθεται θέμα μείωσης της εισροής, αποσαφήνισε ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, μιλώντας το μεσημέρι στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ συμφώνησε στη δημιουργία κέντρων υποδοχής προσφύγων εκτός της ΕΕ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «αυτή η ιδέα πέρασε τώρα» και ότι πέραν αυτού υπάρχουν ρυθμίσεις για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για τη διάσωση προσφύγων.

Ο Αυστριακός καγκελάριος και αρχηγός του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, έκανε λόγο για «μακρές και έντονες συζητήσεις» στη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, σημειώνοντας πως υπάρχουν ακόμη πολύ διαφορετικές προσεγγίσεις στην μεταναστευτική πολιτική.

Επιβεβαίωσε επίσης ότι υπήρξε συμφωνία για προαιρετικά κέντρα προσφύγων και για κατανομή προσφύγων εντός της ΕΕ, αναφέροντας ότι εάν κράτη, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, το επιθυμούν, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν “κλειστά κέντρα”, ενώ παρατήρησε πως «εξακολουθεί να μην υπάρχει συμφωνία για υποχρεωτικές ποσοστώσεις».

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ευχαριστημένος για το γεγονός, όπως είπε, ότι τώρα γίνεται εστίαση στην προστασία των εξωτερικών συνόρων και ότι υπάρχει μία προθυμία για εντονότερη συνεργασία με τη λιβυκή ακτοφυλακή, ενώ επισήμανε πως οι χώρες της “Ομάδας του Βίσεγκραντ” (Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Τσεχία), η Δανία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία και η Αυστρία, ζήτησαν περισσότερη δραστηριοποίηση στα εξωτερικά σύνορα.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]