Αθήνα Καιρός

Οι «8» Τούρκοι αξιωματικοί ήρθαν στην Ελλάδα γιατί δεν τους έφταναν τα καύσιμα

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Οι «8» Τούρκοι αξιωματικοί ήρθαν στην Ελλάδα γιατί δεν τους έφταναν τα καύσιμα

Η Ρουμανία ήταν ο πρώτος προορισμός των οκτώ στρατιωτικών, που συνελήφθησαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ωστόσο δεν τους έφθαναν τα καύσιμα και απέρριψαν αυτό το δρομολόγιο.

Στη συνέχεια σκέφθηκαν την Βουλγαρία, αλλά το μετάνιωσαν λόγω των καλών σχέσεων με την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, και τελικά κατέληξαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. έχει η έρευνα των κλήσεων στα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί. Αρχικά διαπίστωσαν ότι είχαν δεκάδες αναπάντητες κλήσεις από συγγενείς τους που αγωνιούσαν για την τύχη τους, όταν ξεκίνησε η απόπειρα πραξικοπήματος. Ωστόσο, το επίμαχο χρονικό διάστημα εκδήλωσης της απόπειρας, οι οκτώ στρατιωτικοί επιχειρούσαν να επικοινωνήσουν διαδοχικά με συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό. Όταν ρωτήθηκαν που αντιστοιχεί ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός, αποκάλυψαν πως ήταν του συνταγματάρχη, διοικητή της μονάδας τους, ο οποίος όμως δεν απαντούσε τις κλήσεις τους, κάτι που μεγέθυνε τον φόβο τους.

Υποστήριξαν ότι μόλις δέχθηκαν τα πρώτα πυρά αστυνομικών από το έδαφος, τα άλλα δύο ελικόπτερα που ήταν μαζί τους επέστρεψαν στην βάση τους, ενώ εκείνοι προσγειώθηκαν σε ένα ξέφωτο δασώδους περιοχής κοντά στα ελληνικά σύνορα. Εκεί συζήτησαν σε ποια χώρα θα πάνε για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, αν και η πρώτη σκέψη τους ήταν η Ρουμανία διαπίστωσαν ότι δεν τους έφθαναν τα καύσιμα, ενώ την περίπτωση της Βουλγαρίας της απέρριψαν λόγω των καλών σχέσεων της με το επίσημο κράτος της Τουρκίας, οπότε κατέληξαν στην λύση της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ανέφεραν πως όταν η απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ερντογάν δεν πήγαινε όπως θα ήθελαν οι πραξικοπηματίες, έλαβαν την παρακάτω εντολή: «Προστατέψτε τους εαυτούς σας».

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]