Αθήνα Καιρός

Υπέρμαχος των Ταλιμπάν και δημοσιογράφος, ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Υπέρμαχος των Ταλιμπάν και δημοσιογράφος, ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο

Παθιασμένος υπερασπιστής των Ταλιμπάν και δημοσιογράφος σε κανάλι που εκπέμπει από την Καλιφόρνια, με δική του εκπομπή υπό τον τίτλο: «Ντουράντ Τζίργκα Σόου» (Durand Jirga Show) είναι ο πατέρας του μακελάρη του Ορλάντο Ομάρ Ματίν.

Σύμφωνα με τη Washington Post, ο Σεντίκ Ματίν (Seddique Mateen), ο οποίος αναφέρεται στον αμερικανικό Τύπο ως Μιρ Σεντίκ, είναι ένας Αφγανός με ισχυρές πολιτικές απόψεις, μεταξύ των οποίων και η υποστήριξη των τζιχαντιστών Ταλιμπάν.

Μεταξύ άλλων, σε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει ο πατέρας του δράστη το Σάββατο, λίγες ώρες πριν το μακελειό που προκάλεσε ο γιος του, φαίνεται να εμφανίζει τον εαυτό του ως… Πρόεδρο του Αφγανιστάν, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στους Ταλιμπάν και καταγγέλλει την πακιστανική κυβέρνηση δίνοντας εντολές να συλληφθούν μια σειρά από Αφγανοί πολιτικοί!

«Τα αδέλφια μας στο Γαζιριστάν, τα αδέλφια μας οι πολεμιστές στο κίνημα των Ταλιμπάν και οι Αφγανοί Ταλιμπάν σηκώνονται ψηλά». «Δοξασμένος ο Αλλάχ, το ζήτημα της Γραμμής Ντουράντ σύντομα θα επιλυθεί», σημειώνει και συνεχίζει: «Διατάζω τον εθνικό στρατό, την εθνική αστυνομία, και την υπηρεσία πληροφοριών να φυλακίσουν άμεσα τους Καρζάι, Ασράφ Γκανί, Ζαλμάι Χαλινλζάντ, Ατμάρ και Σαγιάφ. Είναι εχθροί του λαού και της πατρίδας».

YouTube thumbnail

Με το όρο «Γραμμή Ντουράντ» ο πατέρας του μακελάρη αναφέρεται το σύνορο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν που χώρισε τους Παστούν στη μέση.

https://www.youtube.com/watch?v=FcAJ45XeWkw

Να σημειωθεί ότι χθες, μιλώντας στο NBC, μετά το μακελειό στο γκέι μπαρ, ο πατέρας Ματίν είπε ότι η πράξη του γιου του δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία, αλλά το έκανε διότι εξοργίστηκε επειδή είδε δύο άνδρες να φιλιούνται στο Μαϊάμι πριν μερικούς μήνες. Διευκρίνισε ότι ο γιος του είχε εξαγριωθεί επειδή το φιλί δόθηκε μπροστά στα μάτια του μικρού γιου του.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]