Αθήνα Καιρός

Εύκολα προκρίθηκε στον τελικό της Eurovision η Demy [βίντεο]

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Εύκολα προκρίθηκε στον τελικό της Eurovision η Demy [βίντεο]

Το χρυσό διαβατήριο για τον τελικό της Eurovision της 13ης Μαΐου κατάφερε να πάρει η Demy στον χθεσινοβραδινό α’ ημιτελικό του μουσικού διαγωνισμού στη διοργανώτρια χώρα Ουκρανία.

Με το κομμάτι «This Is Love» σε σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου, στίχους των Romy Papadea και John Ballard και σκηνοθετική επιμέλεια – χορογραφία Φωκά Ευαγγελινού η εκπρόσωπος της Ελλάδας εντυπωσίασε με την κρυστάλλινη φωνή της.

Σε μία φαντασμαγορική βραδιά με οικοδεσπότες τους Αλεξάντρ Σκίτσκο και Βολοντίμιρ Οσταπτσουκ και Τιμούρ Μιροσνιτσένκο που μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ1 και ΕΡΤ HD και διαδικτυακά μέσω ΕΡΤ WEB TV, στις 22:00 ώρα Ελλάδος, με τους Γιώργο Καπουτζίδη και Μαρία Κοζάκου σε χρέη εκφωνητών, τα στοιχήματα των προηγούμενων ημερών αποδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές.

YouTube thumbnail

Χωρίς ανατροπές οι χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό είναι οι Πορτογαλία, Αρμενία, Σουηδία, Ελλάδα, Βέλγιο, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Φινλανδία, Πολωνία και Λετονία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή τη φάση δικαίωμα ψήφου είχαν οι 18 διαγωνιζόμενες χώρες καθώς και η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία από την ομάδα των «BIG5». Η Κύπρος με τον Hovig και το «Gravity» αποκλείστηκαν παρά την αξιοπρεπέστατη εμφάνισή τους.

Στον α’ ημιτελικό βρέθηκαν και τα περισσότερα από τα φαβορί. Η Σουηδία με τον 26χρονο Robin Bengtsson και το τραγούδι «I Can’t Go On» θεωρείται από τις πρώτες μέρες κιόλας ένα από τα πιο δυνατά «άλογα» στην κούρσα της νίκης, ενώ σε πολλά υποσχόμενη εξελίσσεται και η συμμετοχή της Πορτογαλίας με το τραγούδι «Amar Pelos Dois» του Σαλβαδόρ Σομπράλ, που συγκίνησε με το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει με την καρδιά του. Αποθεωτικά ήταν και τα σχόλια για την Αρμενία με την 32χρονη Artsik με το «Fly with me» να διεκδικεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα ακόμα και τον «θρόνο» της πρώτης θέσης.

Το θρίλερ της πρόβας τζενεράλε

Η Demy μπορεί να εντυπωσίασε το βράδυ της Τρίτης αλλά μία μέρα πριν η ελληνική συμμετοχή ήρθε αντιμέτωπη με σημαντικά προβλήματα που παραλίγο να «στοιχίσουν» στην ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών. Η ερμηνεύτρια το βράδυ της 8ης Μαΐου ανέβηκε στη σκηνή για την προγραμματισμένη πρόβα τζενεράλε, που είθισται να μαγνητοσκοπείται σε κανονική ροή ώστε να υπάρχει κι ως back up σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, αλλά και να στέλνεται στις χώρες που ψηφίζουν στον πρώτο ημιτελικό προκειμένου να ψηφίσουν οι επιτροπές τους.

Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, που η Demy ξεκίνησε να τραγουδά, υπήρχαν σημαντικά τεχνικά λάθη. Συγκεκριμένα, δεν άκουγε καθόλου στο ακουστικό της τους συνεργάτες της, που της κάνουν τα φωνητικά, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να «κατέβει τόνο» για να ανταπεξέλθει.

Και μπορεί στην αρένα ο ήχος να ακουγόταν φυσιολογικά, αλλά ο Δημήτρης Κοντόπουλος αντιλήφθηκε ότι κάτι πήγαινε λάθος. Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση και μετά το γύρισμα με την εμφάνιση της Demy, κι ενώ ο διαγωνισμός συνεχιζόταν κανονικά, ο συνθέτης με τα στελέχη της ΕΡΤ επισήμαναν στους διοργανωτές ότι υπήρχε έντονο τεχνικό λάθος για το οποίο δεν ευθυνόταν η Demy. Η περιπέτεια είχε αίσιο τέλος, καθώς μετά την εμφάνιση όλων των διαγωνιζομένων οι παρουσιαστές ανέφεραν το λάθος που είχε γίνει τονίζοντας πως η Ελληνίδα ερμηνεύτρια θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να τραγουδήσει «This is love».

Η ΔΕΚΑΔΑ

1. Πορτογαλία

2. Αρμενία

3. Σουηδία

4. Ελλάδα

5. Βέλγιο

6. Αυστραλία

7. Αζερμπαϊτζάν

8. Φινλανδία

9. Πολωνία

10. Λετονία

Κατερίνα Θεοδωροπούλου
[email protected]

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]