Αθήνα Καιρός

Ο Χρήστος Σπίρτζης και η kathimerinotita.gr

3 λεπτά
Ο Χρήστος Σπίρτζης και η kathimerinotita.gr

Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο σοβαρό. Η χθεσινή ανακοίνωση του Αλέκου Φλαμπουράρη ότι η πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr ξεπέρασε το φράγμα των 6.500 υποθέσεων θα μπορούσε να μπει ως λεζαντοκείμενο κάτω από τις φωτογραφίες με τις ουρές ταλαίπωρων πολιτών που περιμένουν με τις ώρες για να βγάλουν μια κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

kontaraki-130x140-1 Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ο εφιάλτης τελείωσεΓράφει η Δέσποινα Κονταράκη*

Μια απλή κάρτα, που τυχαίνει να είναι και ηλεκτρονική, η οποία έχει μία και μοναδική χρήση, τη μετακίνηση με τα μέσα μεταφοράς. Ούτε εισιτήριο για κάποιο διαστημόπλοιο είναι, ούτε καφέ φτιάχνει. Το μόνο εξωπραγματικό που έχει αυτή η κάρτα είναι ότι σχεδιάστηκε χωρίς να έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

«Η μάχη της πολιτικής ηγεμονίας κρίνεται πάντα στο πεδίο της καθημερινότητας», είχε πει βαρύγδουπα στο υπουργικό συμβούλιο ακριβώς πριν από έναν χρόνο ο Αλέξης Τσίπρας, προλογίζοντας το απαύγασμα της συριζαϊκής εφευρετικότητας: «Δημιουργούμε, για πρώτη φορά, ειδικό χαρτοφυλάκιο για θέματα καθημερινότητας και στήριξη των πολιτών που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα με τη δημόσια διοίκηση». Το χαρτοφυλάκιο αυτό πήρε τη μορφή ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία οι πολίτες απευθύνονταν για να βρουν το δίκιο τους. Μέχρι που ο Χρήστος Σπίρτζης έθεσε σε εφαρμογή το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η καθημερινότητα μετατράπηκε σε επιθεώρηση «τα νεύρα μου, τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω».

Ενα μίγμα από πλημμελή προετοιμασία και αλαζονική βιασύνη για την υλοποίηση ενός μέτρου που σχεδιάστηκε κακά και εφαρμόστηκε ακόμα χειρότερα έχει εξοργίσει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν από τη μία ημέρα στην άλλη να κουβαλούν περισσότερα χαρτιά από όσα θέλουν για τη φορολογική τους δήλωση και να περιμένουν μέχρι και έξι ώρες (!) που ούτε στις πρώτες μέρες των capital controls δεν είχαν αναγκαστεί να υπομείνουν.

Η πολιτική ζημιά της κυβέρνησης από την υπόθεση αυτή είναι πολύ μεγάλη. Τόσο μεγάλη που όσους Γκράμσι ή Λεφέβρ και αν επιστρατεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σώζεται με τίποτα.

Οσο για τον κ. Σπίρτζη που ψέλλισε μια συγγνώμη για αυτές τις «δυσλειτουργίες», όπως τις χαρακτήρισε κομψά, καλύτερα θα ήταν να έριχνε μια ματιά στο χαρτοφυλάκιο του κ. Φλαμπουράρη. Θα έβρισκε πολλά που αφορούν το υπουργείο του και όχι για καλό…

*Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]