Από μια σειρά ισχυρών σεισμών σείεται η Σικελία την Παρασκευή (23/10), με τουλάχιστον 12 σεισμικές δονήσεις να προκαλούν αναστάτωση στους κατοίκους.
Ο ισχυρότερος ήταν ένας σεισμός μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο στη νότια Τυρρηνική Θάλασσα, βορειοδυτικά των Αιολίδων Νήσων, ο οποίος σημειώθηκε στις 12:19, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας.
Οι Αρχές μάλιστα εξέδωσαν και πορτοκαλί προειδοποίηση για τσουνάμι, προτρέποντας τους κατοίκους να είναι σε ετοιμότητα και να επιδεικνύουν προσοχή στις παράκτιες περιοχές.
Παράλληλα τα σχολεία στο νησί έκλεισαν, όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες που εκκενώθηκαν.
Από τους σεισμούς δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής τραυματισμοί ή ζημιές, ωστόσο ήταν τόσο ισχυροί που ανάγκασαν πολλούς ανθρώπους να βγουν έξω από τα κτίρια λόγω φόβου κατάρρευσης.
Σύμφωνα με το ANSA, οι σεισμοί έγιναν αισθητοί σε ολόκληρη τη Σικελία, από το Παλέρμο έως την Κατάνια.











![Αυστραλία: Η συγκλονιστική διάσωση οδηγού από δημοσιογράφο μέσα από πλημμυρισμένο όχημα [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/10/befunky-collage-1-66-300x200-jpg.webp)











