Την έντονη ανησυχία του για τη διασπορά της γρίπης και τις επιπτώσεις της στα νοσοκομεία εξέφρασε ο καθηγητής πνευμολογίας Νίκος Τζανάκης ο οποίος σημείωσε πως η νόσος αναμένεται να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις το προσεχές διάστημα.
Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε μάλιστα ότι στην Ελλάδα, τα κρούσματα εβδομαδιαίως θα φτάσουν στα 300-350.000 και αυτό γιατί «είμαστε απροετοίμαστοι ανοσιολογικά».
Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός, όπως είπε ο καθηγητής, ότι οι περισσότεροι άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της γρίπης.
Οι δηλώσεις του Νίκου Τζανάκη:
Ειδήσεις σήμερα
Βέροια: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στον Αλιάκμονα
Ερντογάν: «Ετοιμάζει πόλεμο για να σώσει το τομάρι του», γράφει το Politico
Πάπας Φραγκίσκος: Πώς ο θάνατος Βενέδικτου ανοίγει το δρόμο για παραίτηση











![Αυστραλία: Η συγκλονιστική διάσωση οδηγού από δημοσιογράφο μέσα από πλημμυρισμένο όχημα [Βίντεο]](https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2026/10/befunky-collage-1-66-300x200-jpg.webp)









