Στην Σουηδία καλούν τους νεαρούς να… μετρήσουν το πέος τους

08/12/16 • 17:00 | UPD 08/12/16 • 17:00

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι το μέγεθος… μετράει!!

Απ’ ότι φαίνεται στη Σουηδία συμμερίζονται αυτήν την άποψη, για αυτό και μια κλινική ζητά από τους νεαρούς άνδρες να μετρήσουν το πάχος του μορίου τους σε στύση.

Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για μία πρωτοβουλία των σουηδικών αρχών υγείας που στόχο έχει την ανάδειξη του προβλήματος της φθίνουσας χρήσης προφυλακτικών στην σκανδιναβική χώρα. Η κλινική αυτή μοιράζει δωρεάν ταινίες μέτρησης στους νέους άνδρες ώστε να μπορούν να το μετρήσουν το πάχος του μορίου τους.

Όπως υποστηρίζει η υπηρεσία Οικογενειακού Προγραμματισμού της Στοκχόλμης, σε συνεργασία με την τοπική Κλινική Σεξουαλικής Υγείας, η οποία ασχολείται με τους νέους έως την ηλικία των 23 ετών, οι άνδρες μπορούν να μετρήσουν το μέγεθος του ανδρικού τους μορίου για να διασφαλίσουν ότι αγοράζουν το σωστό μέγεθος προφυλακτικού προλαμβάνοντας με αυτό τον τρόπο τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τα σουηδικά ΜΜΕ, οι ασθενείς που μπαίνουν στην κλινική, παίρνουν τη μεζούρα και στη συνέχεια μπορούν να πάνε στο σπίτι τους με μία σειρά προφυλακτικών που επίσης διανέμονται δωρεάν. Η μέση περίμετρος για ένα ερεθισμένο ανδρικό μόριο είναι 12 έως 13 εκατοστά…

Για τους γιατρούς, μία κοινή αιτία που σπάει ή γλιστράει ένα προφυλακτικό κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ότι ο άνδρας δεν φοράει το σωστό μέγεθος.

«Θα πρέπει να μετρήσει την περιφέρεια του ανδρικού του μορίου σε στύση και όχι το μήκος του προκειμένου να προμηθευτεί τα κατάλληλα προφυλακτικά», όπως υποστήριξε η Έμιλι Σβένσον, νοσοκόμος στην κλινική αυτή και πρόσθεσε: «Η γονόρροια είναι σε άνοδο και ο αριθμός των κρουσμάτων χλαμυδίων δεν μειώνεται παρά τις πολλές εκστρατείες ευαισθητοποίησης».