Υπερήλικη 103 χρονών αποκαλύπτει το μυστικό της μακροζωίας της: Είναι η… μπύρα!

29/11/16 • 21:16 | UPD 29/11/16 • 21:16

Η Μίλντρεντ Μπόουερς, μια συμπαθητική 103χρονη (!) γιαγιά από τη Νότια Καρολίνα, υποστηρίζει πως ξέρει τη μυστική φόρμουλα που της επιτρέπει να απολαμβάνει τη μακροζωία και δεν είναι άλλη από την… μπύρα!

Στην πραγματικότητα, όπως αναφέρει ο independent.com, λέει πως οι γιατροί της συνέστησαν να πίνει ένα ποτήρι μπύρα καθημερινά. Η γυναίκα ακολουθεί τη συμβουλή τους και την καταναλώνει σαν να είναι φάρμακο. Το κάνει για πολλά χρόνια, και δεν έχει καμία πρόθεση να το εγκαταλείψει.

Αυτοπροσχέδιο

Ποιος μπορεί να την κατηγορήσει αν οι γιατροί της έδωσαν αυτή τη συμβουλή; Όταν η γυναίκα ρωτήθηκε σχετικά με το αν συνιστά σε άλλους ηλικιωμένους να πίνουν συχνά μπύρα, απάντησε: «Ναι, αν τους αρέσει». Η κα Μίλντρεντ αναγνωρίζει βέβαια πως «τα πάντα εξαρτώνται και από τα γονίδια» τα οποία και ευχαριστεί που πάντα της έδιναν πολλή ενέργεια σε όλη της τη ζωή.

Αυτοπροσχέδιο

Να σημειωθεί, πως δεν είναι η μόνη που υποστηρίζει πως η κατανάλωση αλκοόλ συμβάλει στην μακροζωία. Η επίσης Αμερικανίδα Γκρέις Τζόουνς, που έγινε 109 ετών πέρυσι, είπε πως πίνει μια γουλιά ουίσκι κάθε βράδυ.