Δεύτερη ημερίδα για φροντιστές ασθενών από την «Επιόνη»

02/05/19 • 19:08 | UPD 02/05/19 • 19:08

Newsroom eleftherostypos.gr

Το Δίκτυο «Επιόνη» υποστηρίζει τους ανεπίσημους φροντιστές ατόμων με χρόνια ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν στο σύστημα υγείας.

Το βαρυσήμαντο ρόλο των φροντιστών χρόνιων ασθενών και την ανάγκη αναγνώρισης δικαιωμάτων σε αυτούς, όπως η παροχή άδειας φροντιστή, θα αναδείξει το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών «Επιόνη» την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαΐου σε ημερίδα που πραγματοποιεί.

Η ημερίδα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στους ασθενείς με καρδιοπάθειες και τους φροντιστές τους. Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί σήμερα μια πρόκληση για την βιωσιμότητα της υγειονομικής περίθαλψης και πλήττει τουλάχιστον 15.000.000 άτομα στην Ευρώπη. Η ποιότητα ζωής και ο βαθμός επιβίωσης είναι χαμηλά και εκτιμάται ότι οι δαπάνες υγείας θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Το Δίκτυο «Επιόνη» υποστηρίζει τους ανεπίσημους φροντιστές ατόμων με χρόνια ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν στο σύστημα υγείας. Η «Επιόνη» είναι μέλος της ομοσπονδίας Eurocarers και άλλων Ευρωπαϊκών δικτύων με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη των ανεπίσημων φροντιστών που πολύ συχνά είναι οι οικογένειες των ασθενών.

Μέρος των δράσεων τους είναι η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με τη συμμετοχή ιατρών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, εργοθεραπευτών, δικηγόρων και άλλων εισηγητών οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ιατρικής, νομικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους φροντιστές ατόμων με ασθένεια ή αναπηρία.

Η ημερίδα της 6ης Μαΐου είναι η 2η που διοργανώνει η «Επιόνη»

υπό την αιγίδα του Global HEART Hub, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων (Αεριοφυλάκιο 2 – Innovathens) στις 11 το πρωί. Θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι συλλόγων που ασχολούνται με καρδιακές παθήσεις όπως η Καρδιά του Παιδιού και η Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών ΠΝ – ΛΣ και Φίλων.

Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη και μέσω live streaming στο: https://diavlos.grnet.gr/event/e1361 και σε μαγνητοσκόπηση στο https://www.blod.gr/ .

Copy link
Powered by Social Snap