Στη σελίδα της πρωτοβουλίας αναφέρεται: «Ζητούμε να σταματήσει η ανάπτυξη μιας υπερνοημοσύνης όσο δεν υπάρχει επιστημονική συναίνεση ότι αυτή θα μπορούσε να κατασκευασθεί με τρόπο ελεγχόμενο και ασφαλή και όσο δεν υπάρχει υποστήριξη για κάτι τέτοιο εκ μέρους του πληθυσμού». Το Ινστιτούτο, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ, προειδοποιεί τακτικά για τους πιθανούς κινδύνους της ΤΝ.
Στον κατάλογο των υπογραφόντων περιλαμβάνονται «πατέρες» της σύγχρονης ΤΝ όπως ο Τζέφρι Χίντον, νομπελίστας Φυσικής 2024, ο Στιούαρτ Ράσελ και ο Γιόσουα Μπέντζιο. Επίσης φιγουράρουν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο Στιβ Βόζνιακ, πολιτικοί και στελέχη μέσων όπως ο Στιβ Μπάνον και ο Γκλεν Μπεκ, θρησκευτικοί σύμβουλοι όπως ο Πάολο Μπενάντι, καθώς και διασημότητες όπως ο τραγουδιστής will.i.am και το ζεύγος πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ.
Η πρωτοβουλία επικαλείται την ανάγκη ρυθμιστικού πλαισίου πριν προχωρήσουν επιχειρήσεις σε έργα που μπορεί να οδηγήσουν σε AGI και υπερνοημοσύνη. Ο επικεφαλής της OpenAI, Σαμ Άλτμαν, έχει δηλώσει ότι η υπερνοημοσύνη μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε πέντε χρόνια, ενώ ο Μαξ Τέγκμαρκ, πρόεδρος του Ινστιτούτου για το Μέλλον της Ζωής, τόνισε: «Λίγο ενδιαφέρει αν θα είναι σε δύο ή σε δεκαπέντε χρόνια, το να κατασκευασθεί ένα τέτοιο πράγμα είναι απαράδεκτο». Η δράση ακολουθεί προηγούμενη επιστολή στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που ζητούσε διεθνείς συμφωνίες για «κόκκινες γραμμές» στην τεχνητή νοημοσύνη.
Ειδήσεις Σήμερα
- Θάνατος 16χρονης έξω από κλαμπ στο Γκάζι: Πληροφορίες για άλλα 3 περιστατικά στο ίδιο σημείο – Δεν ενημερώθηκε η ΕΛΑΣ
- Πηγές ΝΔ: «3 στα 4 ΚΥΔ φοροδιαφεύγουν – 1.000.000 πρόστιμα μέχρι τώρα»
- Γρίπη των πτηνών: Νέα κρούσματα Η5Ν1 σε Ολλανδία, Βέλγιο και Σλοβακία – Σε εξέλιξη μαζικές θανατώσεις πτηνών
- Η Χάρις Αλεξίου αποχαιρετά τον Διονύση Σαββόπουλο με μια συγκινητική ανάρτηση – «Κρατώ στην αγκαλιά μου το έργο σου»
- Ελασσόνα: Δέντρο καταπλάκωσε υλοτόμο την ώρα που έκοβε ξύλα – Πέθανε στο νοσοκομείο
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Η UEFA δικαίωσε τον Σνάιντερ για τα δύο πέναλτι – Καμία αναφορά στον Έσε