Ο τυραννόσαυρος ήταν… τρυφερός εραστής σύμφωνα με μελέτη

30/03/17 • 19:12 | UPD 30/03/17 • 19:12

Μπορεί ο τυραννόσαυρος να θεωρείται από τα πιο τρομακτικά πλάσματα που περπάτησαν στον πλανήτη μας, όμως συνάμα ήταν και… ευαίσθητος εραστής. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται Αμερικανοί επιστήμονες βάσει νέων στοιχείων που αποκάλυψε η μελέτη τους.

Ο τεράστιος θηριόποδος δεινόσαυρος, που έφτανε σε ύψος τα τέσσερα μέτρα και διέθετε κοφτερά σαγόνια για να καταβροχθίζει τα θύματά του, παρουσίαζε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στη περιοχή της μουσούδας, η οποία μπορεί να συγκριθεί με την ευαισθησία που έχει ο άνθρωπος στα ακροδάχτυλά του.

Ο T-Rex και τα άλλα μέλη της οικογένειας των τυραννοσαυρίδων χρησιμοποιούσαν αυτήν την ευαισθησία για να εξερευνούν το περιβάλλον τους, να χτίζουν φωλιές και να μεταφέρουν με προσοχή τα εύθραυστα αυγά τους και τα ευαίσθητα μικρά τους.

Ωστόσο, μια ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ θεωρεί πολύ πιθανό το χαρακτηριστικό αυτό να έπαιζε κάποιο ρόλο και στο ζευγάρωμα. Ειδικότερα, πιστεύουν ότι οι αρσενικοί και οι θηλυκοί τυραννόσαυροι έτριβαν τις μύτες τους πριν από τη σεξουαλική πράξη, ως ένα είδος «προκαταρκτικού παιχνιδιού».

«Πιστεύουμε ότι η επαφή των ευαίσθητων προσώπων των τυραννόσαυρων ήταν ζωτικό κομμάτι της ιεροτελεστίας του ζευγαρώματος» αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύει η επιστημονική ομάδα στο περιοδικό Scientific Reports.

ΠΗΓΗ: protothema.gr