Το Facebook «σκότωσε» κατά λάθος τον Ζούκερμπεργκ

12/11/16 • 10:01 | UPD 12/11/16 • 10:18

Σε ένα τεράστιο λάθος υπέπεσε το σύστημα το Facebook, καθώς έδειχνε νεκρό τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον άνθρωπο που ιδρυσε τη συγκεκριμένη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και μετέτρεψε το προφίλ του σε μνημείο.

Το ίδιο συνέβη και με τους λογαριασμούς πολλούς άλλων χρηστών. Όταν πήγαν να συνδεθούν στο προφίλ του έκπληκτοι είδαν ότι δεν ήταν πια εν ζωή. Μεγάλο σοκ να σου λένε ότι πέθανες λογικά.

Στο πάνω μέρος της σελίδας τους είδαν ένα φαρδύ πλατύ μήνυμα που έγραψε: «Εις μνήμην… Ελπίζουμε όσοι αγαπούσαν (το όνομα του χρήστη) να βρουν παρηγοριά στις αναρτήσεις άλλων ατόμων για εκείνον».
Το πρόβλημα στο Facebook φυσικά κατέκλυσε τα social media, με τα μηνύματα των χρηστών να επικεντρώνονται στον «αιφνίδιο» θάνατο του 32χρονου Ζούκερμπεργκ.

«Για μια μικρή περίοδο σήμερα ένα μήνυμα που προοριζόταν για προφίλ ανθρώπων που έχουν αποβιώσει δημοσιεύτηκε από πολλά σε άλλα προφίλ», είπε για το περιστατικό εκπρόσωπος τύπου του Facebook. «Ήταν ένα τραγικό λάθος που έχουμε λύσει. Λυπούμαστε για το γεγονός και δουλέψαμε όσο ταχύτερα γινόταν για να το λύσουμε».