«Οι άνδρες θα μπορούν να κυοφορούν» – Τι αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες

06/11/17 • 12:18 | UPD 06/11/17 • 14:44

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής Ρίτσαρντ Πόλσον, η κοινωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για την άφιξη των πρώτων παιδιών από τρανσέξουαλ μητέρες

Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το δώρο της μητρότητας θα μπορούν να απολαμβάνουν στο άμεσο μέλλον και οι άνδρες καθώς οι μεταμοσχεύσεις μήτρας θα τους επιτρέπουν να κυοφορήσουν και να φέρνουν στον κόσμο παιδιά με καισαρική τομή, σύμφωνα με την Espresso.

Όπως αναφέρει ο Πόλσον, τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις διόρθωσης φύλου θα θελήσουν αναπόφευκτα να επωφεληθούν από την πρόοδο της επιστήμης σε αυτό τον τομέα.

Παρά το γεγονός ότι η μεταμόσχευση μήτρας αποτελεί μακρά και πολύπλοκη διαδικασία και μόνο ένας μικρός αριθμός γυναικών έχει υποβληθεί σε αυτήν μέχρι στιγμής, η τεχνογνωσία αναπτύσσεται σε ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κέντρων ανά τον κόσμο. Ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής τόνισε ότι δεν υπάρχει ανατομικός λόγος που να καθιστά απαγορευτική τη μεταμόσχευση μήτρας σε αυτά τα άτομα. «Θα μπορούσε να γίνει ακόμα και αύριο» σημείωσε.

«Θα υπάρξουν επιπρόσθετες προκλήσεις, αλλά δεν βλέπω κανένα προφανές πρόβλημα που θα το απέκλειε. Προσωπικά υποπτεύομαι ότι θα υπάρξουν τρανσέξουαλ γυναίκες που θα θελήσουν να αποκτήσουν μήτρα και θα καταφύγουν στη μεταμόσχευση» πρόσθεσε ο Πόλσον, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν διαφορές στο σχήμα λεκάνης ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες, υπάρχει χώρος για την εμφύτευση μήτρας και σε άνδρες. Ο μόνος περιορισμός σε αυτή την περίπτωση θα είναι η γέννηση με καισαρική τομή αντί για φυσιολογικό τοκετό.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.