Αποσυμπίεση υπέστη ρωσικό διαστημόπλοιο κατά τη διάρκεια της προσγείωσης [εικόνες]

18/10/17 • 21:48 | UPD 18/10/17 • 23:54

Το περιστατικό δεν επηρέασε τις ζωτικές λειτουργίες του πληρώματος

Αποσυμπίεση υπέστη το ρωσικό διαστημόπλοιο Souoyz MC-02 κατά την προσγείωση του στις 10 Απριλίου. Στο διαστημόπλοιο βρίσκονταν τρεις κοσμοναύτες.

Το περιστατικό δεν επηρέασε τις ζωτικές λειτουργίες του πληρώματος. Τα παραπάνω δήλωσε στο πρακτορείο TASS o επικεφαλής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας (σ.σ. Roskosmos) Ίγκορ Καμαρόφ.

Η δήλωση αυτή του ρώσου, αξιωματούχου έγινε μετά τις δηλώσεις του αμερικανού αστροναύτη Τόμας Στάφορντ. Σύμφωνα με τις οποίες κατά την επιστροφή του διαστημοπλοίου Souoyz MC-02 στη Γη το διαστημόπλοιο υπέστη αποσυμπίεση.

«Ήδη όταν το διαστημόπλοιο εισήλθε στην ατμόσφαιρα, στο στάδιο που άνοιξε το αλεξίπτωτο παρουσιάσθηκε μια βλάβη. Αυτό συνέβη στις 10 Απριλίου. Όλα αυτά συνέβησαν στην ατμόσφαιρα και δεν είχαν καμία επίδραση στο πλήρωμα του διαστημοπλοίου» δήλωσε ο Καμαρόφ.

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της Roskosmos οι αστροναύτες φορούσαν τις στολές τους που είναι ερμητικές. Έτσι, δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα.

Όπως ανέφερε η Roskosmos το συγκεκριμένο συμβάν διερεύνησε επιτροπή η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν μάλλον τυχαίο και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ώστε να μην υπάρξουν μελλοντικά παρόμοια συμβάντα.

Ο Καμαρόφ δήλωσε επίσης, ότι «η βλάβη αυτή με το αλεξίπτωτο ερευνήθηκε από κοινού με την NASA και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκαν επιτυχείς προσγειώσεις και εκτοξεύσεις», και πως μετά από αυτό δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε παρατηρήσεις εκ μέρους της NASA.

Η προσγείωση του μεταγωγικού επανδρωμένου διαστημοπλοίου Souoyz MC-02 στο οποίο επέβαιναν οι κοσμοναύτες Σεργκέι Ρίζικοφ και Αντρέι Μπρισένκο, και ο αμερικανός αστροναύτης Ρόμπερτ Σέιν Κίμπροου, έγινε στο Καζαχστάν στις 10 Απριλίου.

Copy link
Powered by Social Snap