Καταγγελίες για τα νέα smartphones

Τρέχει και δεν φθάνει η Apple: Περιστατικό με iPhone 8 Plus που εκρήγνυνται και στην Ελλάδα [εικόνες]

06/10/17 • 17:12 | UPD 06/10/17 • 17:22

Οι χρήστες ανέφεραν ότι τα κινητά τους άνοιξαν στα δύο και η οθόνη είχε αποκολληθεί εξαιτίας της μπαταρίας που είχε σκάσει

«Πονοκέφαλο» έχουν προκαλέσει στην Apple οι καταγγελίες για μπαταρίες που «σκάνε» και συσκευές που ανοίγουν στα δύο.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει με προσοχή πέντε καταγγελίες από διαφορετικές χώρες για iPhone 8 Plus που εκρήγνυνται, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Οι χρήστες ανέφεραν ότι τα κινητά τους άνοιξαν στα δύο και η οθόνη είχε αποκολληθεί εξαιτίας της μπαταρίας που είχε σκάσει, χωρίς οι ίδιοι να κάνουν τίποτα.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στην εταιρεία προέρχονται από την Ελλάδα, τον Καναδά, την Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Γεγονός που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό στην εταιρεία, καθώς μειώνει την πιθανότητα να πρόκειται απλώς για μία «προβληματική» παρτίδα. Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται είναι το πρόβλημα να προέκυψε κατά τη διαδικασία μεταφοράς των συσκευών.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι όλες οι συσκευές έχουν επιστραφεί και η εταιρεία πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστώσει από που πηγάζει το πρόβλημα. Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Apple βρίσκεται αντιμέτωπη με ελαττωματικές συσκευές, καθώς κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και στην περίπτωση του iPhone 6. Σε κάθε περίπτωση όμως θα ήθελε να αποφύγει ένα αντίστοιχο προηγούμενο με αυτό της Samsung, όπου τα smartphones ήταν πολύ επικίνδυνα!