Breaking News

Άκαρπη η αναζήτηση εξωγήινων μέχρι στιγμής – Επιμένουν στις έρευνες οι επιστήμονες

Για πρώτη φορά οι αστρονόμοι σκοπεύουν να «σαρώσουν» όλο τον ουρανό σε αναζήτηση σημάτων κάποιου εξωγήινου πολιτισμού.

Η κλιματική αλλαγή δυσκολεύει την απογείωση των αεροπλάνων στην Ελλάδα

Αυτό δείχνει μια έρευνα για την κλιματική αλλαγή και τα αεροπλάνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ελληνικά αεροδρόμια και είναι η πρώτη διεθνώς.

Ανακαλύφθηκαν απολιθώματα γιγάντιας χελώνας του γλυκού νερού με μέγεθος αυτοκινήτου

Τα απολιθώματα μιας από τις μεγαλύτερες χελώνες που έζησαν ποτέ στις λίμνες και στα ποτάμια της Γης και είχε μέγεθος αυτοκινήτου, ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι στη Νότια Αμερική.

H «Μηχανή του Χρόνου» επιταχύνει!

Tο εμβληματικό ευρωπαϊκό έργο Time Machine, το οποίο θα λειτουργεί ως Google του παρελθόντος, ένα γνήσιο τέκνο της «ψηφιακής επανάστασης», που θα μας προσφέρει ταξίδια στον ιστορικό χρόνο, με στόχο να ανασυνθέσει τη μακρά και πολυπολιτισμική ιστορία της Ευρώπης, επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης του.

Έλληνας εκπαιδευόμενος αστροναύτης σε αποστολή προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού

Στη Χαβάη, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση προσομοίωσης διαστημικών αποστολών Hi-Seas και θα φιλοξενήσει εκπαιδευόμενους αστροναύτες της NASA βρίσκεται για εκπαίδευση ένας Έλληνας.

Έλληνας επιστήμονας επικεφαλής ιστορικής αποστολής στον Ήλιο [βίντεο]

Παράλληλα, θα μελετήσει την ατμόσφαιρα του Ήλιου (γνωστή ως στέμμα), τον ηλιακό δίσκο, τον ηλιακό άνεμο, τα ηλιακά μαγνητικά πεδία και την αλληλεπίδραση Γης-Ήλιου.

Αυτή είναι η νέα εικόνα του Facebook – Επιλογή Black Mode και πιο καθαρή εμφάνιση

Με όλες τις πρόσφατες αλλαγές περί προσωπικών δεδομένων τα τελευταία χρόνια, το Facebook δεν έχει κάνει καμία ανανέωση στην εμφάνισή του και συνεχίζει εδώ και χρόνια να διατηρεί το παλιό απλό του interface που για τους χρήστες έχει καταντήσει βαρετό.

Tο Twitter έφθασε τους 152 εκατ. καθημερινούς χρήστες

Οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του Twitter διεθνώς έφθασαν τα 152 εκατομμύρια στο τέλος του 2019, από 126 εκατομμύρια πριν ένα έτος (αύξηση 21%). Συγκριτικά, το Facebook αναφέρει 1,66 δισεκατομμύρια ημερήσιους ενεργούς χρήστες.

Στο στόχαστρο έρευνας το Google maps για την χρήση προσωπικών δεδομένων

Οι Οργανώσεις Καταναλωτών υποστηρίζουν ότι η συγκατάθεση, όπως το «να μοιράζονται» τα δεδομένα τοποθεσίας των χρηστών, δεν είχε δοθεί.

Επτά στις δέκα γυναίκες δεν είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του στήθους τους

Εκτός από τη φανερή επιδημία του κοροναϊού, υπάρχουν και άλλες κρυφές «επιδημίες», όπως αυτή της έλλειψης ικανοποίησης των περισσότερων γυναικών με το μέγεθος του στήθους τους, κάτι που αποκαλύπτει μια νέα διεθνής έρευνα, η μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, που συμπεριέλαβε και την Ελλάδα.

Google: Το YouTube έχει δύο δισ. μηνιαίους χρήστες και έσοδα πάνω από ένα δισ. δολαρία το μήνα

Τα μηνιαία έσοδα του YouTube από διαφημίσεις ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο δολάρια το 2019, φθάνοντας πέρυσι συνολικά τα 15,1 δισ. δολάρια.

Δημιουργήθηκε η πρώτη βιονική μέδουσα – Κολυμπάει τρεις φορές πιο γρήγορα από την κανονική

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν την πρώτη βιονική μέδουσα, η οποία -χάρη στην προσθήκη μιας μικρής ηλεκτρονικής συσκευής- μπορεί να κολυμπήσει τρεις φορές πιο γρήγορα από ό,τι η κανονική μέδουσα.

Το Facebook έφθασε τα 2,5 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες

Το Facebook ανακοίνωσε ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019 αύξησε κατά 8% τους ενεργούς μηνιαίους χρήστες του (όσους το χρησιμοποιούν έστω μια φορά το μήνα), οι οποίοι πλέον έφθασαν περίπου τα 2,5 δισεκατομμύρια.

Απίστευτο: Δημιουργήθηκε ρομπότ που «ιδρώνει» – Με την συμμετοχή ενός Έλληνα επιστήμονα

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Ιταλία -μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας επιστήμονας της διασποράς- δημιούργησαν το πρώτο μαλακό ρομπότ που «ιδρώνει», αποβάλλοντας έτσι θερμότητα από το εσωτερικό του. Η μείωση της θερμοκρασίας είναι ζωτική για τη σταθερότητα και απόδοση ενός ρομπότ.

Αστροναύτες στο διάστημα διαβάζουν σε μικρά παιδάκια για να κοιμηθούν

Ποιο παιδάκι δεν λατρεύει ν’ ακούει μια ιστορία λίγο πριν κοιμηθεί; Για όσους γονείς δεν έχουν την υπομονή να διαθέσουν αυτόν τον πολύτιμο χρόνο, υπάρχουν βοηθοί: αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Αμερικανικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος βάρους 4 τόνων κινδυνεύει να εκραγεί

Ο αμερικανικός πάροχος τηλεπικοινωνιών DirecTV θα απομακρύνει επειγόντως τον ένα από τους δορυφόρους του από τη γεωστατική τροχιά του, σε ύψος περίπου 36.000 χλμ, καθώς λόγω ενός προβλήματος στις μπαταρίες του υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί.

«Κουμπί πανικού» στο Tinder για να σώζονται χρήστες από επικίνδυνα ραντεβού

Ειδικότερα, εάν κάποιος χρήστης νιώσει ότι κινδυνεύει στο ραντεβού του ενεργοποιεί το «κουμπί πανικού» και ειδοποιούνται άμεσα οι Αρχές.

Ακούστε μία μούμια 3.000 ετών να μιλάει [βίντεο]

Oμάδα ερευνητών στη Βρετανία η οποία κατάφερε να «ανακατασκευάσει» τρισδιάστατα τις φωνητικές χορδές μούμιας ηλικίας 3.000 ετών.

Επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες: Το στρες μπορεί να ασπρίσει απότομα τα μαλλιά

Όταν το 1793 η Μαρία Αντουανέτα έπεσε στα χέρια των εξεγερμένων στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης και άκουσε ότι θα οδηγηθεί στη γκιλοτίνα, τα μαλλιά της λέγεται πως έγιναν σχεδόν άσπρα μέσα σε μια νύχτα.

Έγινε και ο τρίτος γυναικείος διαστημικός περίπατος έξω από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Οι δύο αστροναύτισσες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) Τζέσικα Μέιρ και Κριστίνα Κοχ πραγματοποίησαν τον τρίτο αποκλειστικά γυναικείο διαστημικό περίπατο, αλλάζοντας μπαταρίες στο εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS).

Boeing 777X: Την Πέμπτη, η παρθενική πτήση του νέου αεροσκάφους μεγάλων αποστάσεων

Η Boeing προγραμμάτισε για την Πέμπτη την παρθενική πτήση του αεροσκάφους μεγάλων αποστάσεων 777X, που αντικαθιστά το εμβληματικό 777.

Αυτά είναι τα 12 μεγαλύτερα πράγματα που έχουν ανακαλυφθεί στο σύμπαν

Το σύμπαν είναι μεγάλο (αδιανόητα μεγάλο) και γεμάτο με μεγάλα «πράγματα». Όσο περνάνε τα χρόνια, ο κατάλογος με τα μεγαλύτερα αντικείμενα και δομές στο σύμπαν αλλάζει συνεχώς, καθώς οι επιστήμονες ολοένα κάνουν νέες ανακαλύψεις.

Δείτε Επίσης